фирми продукти
представяме
работа
 
8 практични употреби на водата за уста у дома

Антисептичната вода за уста е създадена, за да унищожава вредните бактерии в устата, които могат да причинят инфекции на венците, а освен това дезодорират устната кухина. Тъй като съдържа алкохол, евтината вода за уста може да се употребява и в ежедневните дейности, когато нямате под ръка подходящ препарат за почистване и дезинфекциране на повърхностите. За целта използвайте антисептична вода за уста с алкохол и без захар.

8 практични употреби на водата за уста у дома


Дезинфекция на четките за зъби

За да дезинфекцирате четките си за зъби от бактерии, които могат да попаднат обратно в устата, използвайте малко от дезинфекциращата вода за уста. Потопете главата на четката в разтвора за няколко минутки. Тъй като е добре четките за зъби да се сменят на всеки 3 месеца, дезинфекцията може да се прави в промеждутъка между смяната, на всеки няколко дена. Влагата в банята и върху четките е особено благоприятна среда за развитието на бактерии.


Почистване на тоалетната

Тъй като водата за уста Ви е под ръка в банята, когато се сетите можете да използвате 1 чашка от течността, за да дезинфекцирате тоалетната чиния с нея. Излейте течността в чинията и изтъркайте с четката. За почистване можете да използвате също кока кола.


Почистване на фугите в банята от плесен

8 практични употреби на водата за уста у дома

Използвайте малко течност за изплакване на устата и гъба или четка за зъби, за да изтъркате фугите между плочките в банята. С течността ще премахнете плесента по фугите и ще изтъркате мръсотията. Водата за уста, тъй като съдържа алкохол, ще премахне лесно петната и мръсотията, освен това ще дезинфекцира повърхностите. Уверете се само, че ще използвате четката за зъби само за почистване.


Дезинфекция на екраните на телевизори и компютри

Малко от водата за уста може да замени препаратите за почистване на екрани. Тъй като алкохолът се изпарява бързо, течността ще почисти и дезинфекцира повърхностите, без да оставя следи върху екрана. С нея можете да почистите също клавиатурата на компютъра и мишката у дома и на работа.


Премахване на бактерии от прането

За да премахнете бактериите от тъканите, които перете, сложете по 1 чашка вода за уста в зоната, в която се слага препаратът за пране в пералнята. Тя ще дезинфекцира прането и ще премахне неприятните миризми от тъканите.


Почистване на огледални повърхности

8 практични употреби на водата за уста у дома

Използвайте мека кърпа, която не отделя влакна, напоете я с малко антисептична вода за уста и изтъркайте с нея повърхностите на огледалата и стъклата. С кърпата можете да почистите и дезинфекцирате също дръжките на вратите, дръжките на шкафовете, копчето на тоалетната за пускане на водата и батерията на мивката. Тъй като алкохолът се изпарява бързо, течността не оставя неприятни следи върху огледалните повърхности, а освен това тя е под ръка в банята, когато имате нужда.


Дезинфекция на рани

Ако се порежете, докато се бръснете или докато работите нещо вкъщи, но нямате дезинфектант, можете да използвате малко вода за уста. Съдържащият се в нея алкохол ще унищожи бактериите и ще редуцира опасността от инфектиране на раната.


Дезинфекция на мобилни телефони

Използвайте малко обикновена паста за зъби, за да изтъркате надрасканата повърхност на мобилния си телефон. Освен това пастата ще спомогне за премахване на мазните следи върху повърхностите. След това минете с памуче, което сте напоили с малко вода за уста, за да дезинфекцирате повърхността и да отстраните мръсотията от телефона си. С антисептична вода за уста можете да дезинфекцирате телефонната слушалка в офиса.


Източник: homesessive.com







7 октомври 2015 12:34 | Уместно ли е обаче?
От: Нелс
Ако изберем да правим всичко това с вода за уста, вместо с препаратите по предназначение, то меко казано - ще се разорим :)
31 май 2014 08:45 | 8 практични употреби на водата за уста у дома
От: Красимира
Определено вече взех да се притеснявам какво слагам в устата си ?!? Доста дезинфекцираща се оказа ! :)
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
почистване на дома, съвети за дома, полезни съвети

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg