фирми продукти
представяме
работа
 
6 необичайни употреби на парната ютия

Може би смятате, че ютията с пара е подходяща за употреба само за намачкани дрехи, но това е много погрешно. Горещата повърхност на ютията и влагата на горещата пара могат да са от полза в много дейности у дома. Вижте няколко от тях.

6 необичайни употреби на парната ютия

Поправка и слагане на фурнир

Горещата ютия с пара е най-добрият инструмент за монтиране на самозалепващ се фурнир върху повърхностите на мебелировката. Горещината от ютията активира лепилото в долната част на фурнира и той се захваща върху повърхността. Изрежете фурнира с желаната големина, сложете го върху мебелировката, отгоре сложете парче хартия и минете върху нея с горещата ютия, за да активирате лепилото. Изчакайте повърхността да изстине и махнете хартията.


Поправка на винил

Виниловата настилка е много функционална, лесна за поставяне и лесна за поддръжка, тъй като се почиства само с кърпа или бърсалка. Ако част от настилката се е повредила, можете да я замените с ново парче, като използвате гореща ютия. С ютия можете да деактивирате лепилото върху долната част на виниловата настилка, ако тя се е деформирала. Сложете върху повредената зона алуминиево фолио, минете върху него с гореща ютия и сложете отгоре няколко книги, за да захванат добре винила върху настилката. След няколко часа махнете книгите и настилката трябва да е стабилно захваната за основата. Ако се налага повторете процедурата. С гореща ютия можете да захванете ново парче настилка със самозалепваща се повърхност, като минете с ютията върху фолио, което е сложено върху повърхността, за да активирате лепилото.


Подобряване на външността на стария килим

6 необичайни употреби на парната ютия

Старите килими често са сплескани в някои зони от мебелировката или от употреба. Можете да възвърнете външността на ресните на килима, като използвате ютия с пара. Обработвайте повърхността зона по зона, като разрошвате нишките с гребен или метална лъжичка, а след това минавате с горещата пара на ютията, за да овлажните ресните на килима, така че те да се надигнат, вместо да стоят сплескани.


Премахване на парафин от тъкани

Премахнете втвърдените петна от парафин върху тъканта на покривката на празничната маса, като използвате гореща ютия. Сложете върху петната няколко парчета кухненска хартия и минете отгоре върху тях с гореща ютия, с или без пара. Горещината от ютията ще разтопи парафина и той ще се захване за кухненската хартия. Изчакайте няколко секунди и махнете хартията от тъканта.


Поправка на драскотини върху дървесината на мебелировката

За да поправите драскотините върху мебелировката от дървесина, направете с игла няколко дупки покрай драскотината. Намокрете леко мека кърпа и я сложете върху повредената зона. Минете върху кърпата с гореща ютия с включена пара и изчакайте няколко минутки. Влагата от парата ще раздуе леко дървесината и драскотината ще се запълни или поне ще стане по-малко забележима.


Гладене на дрехи с алуминиево фолио

6 необичайни употреби на парната ютия

Гладете тъканите по-лесно, като използвате алуминиево фолио, което разпределя горещината много по-добре върху повърхността на дрехите. Сложете малко фолио под тъканта на гладачната дъска, върху която ще гладите, или под кърпа за гладене. Отгоре сложете дрехата си и с ютията минете както обикновено, с или без пара. Горещината на ютията се отразява във фолиото и гладенето е 2 пъти по-бързо, особено ако искате не само да гладите, но и да изсушите тъканите си след пране.


Източник: homesessive.com







Няма коментари


ключови думи
съвети за дома, полезни съвети, поправки у дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg