фирми продукти
представяме
работа
 
Плетен абажур в няколко разцветки

Трансформирайте обикновен абажур в интересна фокусна точка за стаята. Той притежава плетена текстура и няколко разцветки, които можете да подберете според багрите в стаята. За идеята можете да използвате нов абажур или да преобразите стария с няколко парчета тъкан или с тръстикова текстура. Техниката можете да използвате не само за таванската, но също за настолната лампа.

Плетен абажур в няколко разцветки


Необходими материали:

- обикновен абажур от пластмаса или тъкан
- кабел за лампа
- твърда тъкан или намотка от плоска тръстикова текстура
- лепило за дървесина
- оцветяваща течност за дървесина или за тъкан
- бяла акрилна боя
- четки за боя
- такер и телчета
- ненагряваща електрическа крушка

Плетен абажур в няколко разцветки


Инструкции:

1. Сложете тръстиковата намотка в кофа с вода, за да омекне. Изчакайте поне 1 час, но не повече, за да не започне да се появява плесен. Можете да използвате твърда тъкан вместо тръстика, но тогава е добре да направите плетката върху повърхността на лампата, без да махате тъканта върху металната конструкция, или върху пластмасова основа. Техниката на плетене е като тази на кошниците. Ако ще използвате тъкан, нарежете я на ивици и ако желаете я напръскайте с течност за колосване.

Плетен абажур в няколко разцветки

Плетен абажур в няколко разцветки


2. Махнете тъканта от металната конструкция, ако ще използвате тръстиковата текстура, а ако искате да използвате тъкан, оставете я върху основата, за да вплетете тъканта върху нея. Ако ще плетете тръстикова лампа, използвайте за основа кошница или купичка с подходяща форма и големина. За техниката е необходима само горната част на лампата, която трябва да сложите върху матрицата.

3. Когато тръстиковата намотка се е накиснала добре, извадете я и отрежете от нея няколко дължини, които да сложите върху основата вертикално. Те трябва да са достатъчно дълги, за да можете да захванете клуп върху металната част, като хванете тръстиковата ивица с тапицерски телбод. Захванете всички ивици с такер, като оформите вертикалната структура на лампата с желаната гъстота. Ако използвате тъкан, захванете ивиците върху металната част и вплитайте върху повърхността на лампата, като се водите от нейната форма.

Плетен абажур в няколко разцветки


4. Вплетете във вертикалните ивици хоризонтални, като захванете края на тръстиковата намотка върху вече захванатите части. Можете да вплитате хоризонталните ивици през 1 или през 3 вертикални дължини. На третата редица започнете да вплитате ивиците под 2 и над 3 дължини, а на четвъртата отново под 3 и над 3. Ако желаете, можете да оформите плетката по друг начин.

Плетен абажур в няколко разцветки


5. Когато намотката стигне до долната част на плетката, премахнете всички видими телчета и ги заменете с малко лепило. Изчакайте лепилото и тръстиката да изсъхнат добре. Върху горната част на лампата можете да нанесете с четка желаната разцветка боя, а върху долната можете да нанесете бяла боя. Можете да градирате разцветката постепенно, така че да избледнява в посока отгоре надолу.

6. Изчакайте боята да изсъхне добре. Монтирайте кабела на лампата с желаната дължина, така че да изглежда добре в стаята. Сложете ненагряваща се крушка, за да не рискувате да повредите текстурата от тръстика или тъкан.

Плетен абажур в няколко разцветки


Източник: stylemepretty.com







Няма коментари


ключови думи
плетен абажур, абажур, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg