фирми продукти
представяме
работа
 
21 функционални употреби на обикновените вещи

Понякога обикновените вещи могат да се окажат много функционални, ако знаете как да ги употребявате. Вижте 21 функционални употреби на нещата у дома.


Гумен ластик за коса

21 функционални употреби на обикновените вещи

- За да задържите вратата отворена, така че да можете да минавате през нея само с побутване, използвайте гумен ластик за коса. Захванете го върху дръжката от едната страна на вратата, завъртете го и захванете за дръжката от другата страна на вратата. Така ластикът ще задържи езика на бравата, за да не се затваря вратата.

- За да завинтите метален винт с повредена резба, сложете отгоре гумено ластиче и захванете с отвертката върху него. Ластичетата са много подходящи и за дрехите в гардероба – захванете по 1 в двата края на закачалките, за да не се плъзгат тъканите.


- Гумени ръкавици – почистете космите от домашния любимец бързо и лесно, като сложите гумени ръкавици за домашна употреба, леко ги навлажните и минете с тях по килима и по дамаската на обзавеждането. Космите ще останат по гумената повърхност на ръкавиците и след това можете лесно да ги отстраните с малко течаща вода. Така можете да почистите също дрехите си и да оберете падащата козина от животното.

- Препарат за предпране на дрехи – освен да премахва петна, препаратът за предпране на тъканите може да премахва лепило от упоритите етикети върху повърхностите и от стикерите.

- Кутия от шоколадови бонбони – вътрешната част на кутията можете да използвате, за да съхранявате дребни вещи върху бюрото си, например кабарчета и кламери.


Картонена ролка от хартия

21 функционални употреби на обикновените вещи

- Използвайте старата картонена ролка, за да съхранявате върху нея чаршафи, завеси и покривки за маса. Покрийте ролката с хартия и увийте тъканите около нея – така те няма да се цапат и да се мачкат, а освен това ще ги съхранявате по-лесно.

- Пила за нокти – можете да употребявате картонената пила за полиране на нокти за отстраняване на петната по кадифените обувки и чанти в гардероба си.

- Метална лъжица – след като нарежете лука или чесъна за вечерята, неутрализирайте неприятната миризма от храната върху ръцете си, като ги разтъркате с лъжица от неръждаема стомана. Стоманата премахва миризмата по-добре от сапун, затова освен лъжица можете да използвате друга вещ.

- Хлебна гума – за разлика от обикновената гума за триене, хлебната гума може да се употребява за премахване на драскотини върху настилки от твърда дървесина и фаянс. Освен това с нея можете да отстранявате петна по светли чанти и обувки от кожа.

- Сламка за напитки – за да използвате цветя с меки стебла във ваза, така че те да стоят изправени, използвайте обикновени пластмасови сламки за напитки. Сложете всяко стръкче вътре в сламката и подредете цветята във вазата.

- Стар вестник - използвайте стар вестник с черно-бели страници, за да почистите добре тъмните обувки от кожа. Мастилото върху страниците ще добави блясък върху кожената повърхност на обувките Ви.

- Спрей с мазнина за готвене – пръснете малко мазнина за готвене върху скърцащите панти на вратите, за да ги поправите. Излишъка избършете с хартиена салфетка.


Копчета

21 функционални употреби на обикновените вещи

- За да не губите обеците си, особено ако те са дребни и лесно се търкулват от тоалетката, съхранявайте ги върху обикновени копчета. Проврете ги през дупките и ги захванете от другата страна, за да ги затворите.

- Гребен – с широк гребен можете да оправите сплесканите нишки на килима в стаята или да разплетете нишките, ако са се сплъстили. Започнете от крайчетата и се движете в посока на основата.

- Калъфки за възглавница – съхранявайте връхните си дрехи и дрехите, които не искате да се цапат, като ги покриете със стара калъфка. Срежете в края на калъфката дупка, за да проврете куката на закачалката и я вмъкнете вътре. Окачете закачалките както обикновено. Тъканта няма да задържа влага като найлоновите калъфи, затова в гардероба няма да се появи плесен от влагата, която се задържа в найлона.

- Картонени чинии – сложете по няколко картонени чинии между посудата от керамика в кухненския шкаф, за да не се драскат отделните части, като се търкат една в друга. Ако чинията от хартия е твърде голяма, можете да я срежете.


Кухненски гъби

21 функционални употреби на обикновените вещи

- Грапавата повърхност на кухненските гъби може да се използва за премахване на топчетата, които се образуват върху тъканите на дрехите. Минете с грапавата част върху тъканта, за да ги отстраните.

- Кухненски гевгир – кухненската цедка можете да употребявате за пране на деликатни дрехи, като бельо и чорапогащник. Изпраните ръчно тъкани изплакнете в цедката и сложете върху мивката, за да се отцедят, без да се налага да ги мачкате.

- Найлонова торба от плодове – използвайте мрежата, в която продават плодове, като вместо да я изхвърлите, я използвате за търкане на замърсени повърхности. Направете я на топка и изтъркайте с нея мръсотията, без да повреждате повърхностите, както с металните телчета за търкане.


Лак за нокти

21 функционални употреби на обикновените вещи

- С прозрачен лак за нокти можете да захванете стабилно нишките на конеца за копчетата, особено ако те са започнали да се късат. Сложете малко лак върху нишките и изчакайте да изсъхне добре. Така няма да губите копчетата върху дрехите си заради скъсан конец.

- С прозрачен лак можете да подсигурите винтчетата на очилата си, за да не се отвинтват и да не потъмняват. Ако намажете с лак обеците си от неблагороден метал, те няма да раздразнят кожата Ви. Намажете с малко лак крайчетата на връзките си за обувки, за да ги запечатате. Така те ще изглеждат много по-добре и няма да започнат да се повреждат.


Източник: homesessive.com







31 май 2014 08:47 | 21 функционални употреби на обикновените вещи
От: Красимира
Полезни идеи !
15 март 2014 17:25 | Svejo
От: Potrebitel
Идеите са наистина невероятни и много полезни!
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
полезни съвети, идеи за дома, съвети за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg