фирми продукти
представяме
работа
 
Интересни идеи за дома със синтетична смола

Синтетичната смола се продава в разнообразие от разцветки и е лесна за обработка, за да изработите от нея различни дребни предмети, които можете да използвате в стаята. Ако разполагате с различни матрични форми, лесно можете да си направите цветни копчета или формички, които да трансформирате в предмети за стаята. Не забравяйте при работа със синтетични смоли да използвате гумени ръкавици за защита.

Интересни идеи за дома със синтетична смола

За проектите е използвана смес от равни части епоксидна смола и полиаминов втвърдител. Можете да добавяте дребни вещи и брокат вътре в сместа, за да подсилите ефекта. Работете в стая, която се проветрява добре, най-добре с маска на лицето.


Цветни копчета

Интересни идеи за дома със синтетична смола

Налейте смес от епоксидна смола и полиаминов втвърдител във формички за копчета. Ако не разполагате с такива, можете да използвате обикновени формички, но трябва да пробиете допълнително отвори в тях, докато сместа е все още не напълно втвърдена. Можете да добавите акрилна боя в желаните разцветки и брокат, като ги смесите с клечка за зъби. Изчакайте поне 24 часа, за да се втвърди сместа и я извадете от формата й. Използвайте цветните копчета, за да декорирате завесите и вещите в стаята.


Аксесоари за салфетки

Интересни идеи за дома със синтетична смола

Направете си сами цветни щрихи за празничната маса. Захванете с топъл силикон форми от смола върху обикновен или декориран ластик. С тях можете да захванете салфетките за хранене върху масата.

Интересни идеи за дома със синтетична смола

Направете сместа от втвърдител и смола, и добавете в нея акрилна боя в някаква разцветка, която да пасва на багрите на салфетките за хранене. Налейте сместа във формички и изчакайте смолата да се втвърди напълно, за поне 24 часа. Ако искате да извиете леко формата от смола, за да пасне на салфетките, или искате да пробиете отвор, за да проврете ластичната нишка, извадете формата, докато тя е още сравнително мека. След като сместа се втвърди, захванете формата за ластика.


Декоративни кабарчета

Интересни идеи за дома със синтетична смола

Използвайте смес от втвърдител, смола и акрилна боя, за да изработите формички за кабарчета. Можете да изчакате смолата да се втвърди напълно и да захванете формите за горната част на кабарчетата със силикон. А можете да сложите главичките на кабарчетата в сместа, още преди тя да е стегнала, за да остане кабарчето вътре в нея. Използвайте декоративните кабарчета върху дъската за бележки на стената в офиса.


Декоративни дръжки за шкафовете

Интересни идеи за дома със синтетична смола

Вместо да купувате скъпи декоративни дръжки за шкафовете в стаята, направете си ги сами със синтетична смола. Можете да използвате за направата на дръжките дълги винтове или да демонтирате старите дръжки и да използвате само основата им.

Интересни идеи за дома със синтетична смола

За формичка можете да използвате стар контейнер за лещи. Сложете малко изкуствено цветче на дъното, а върху него налейте от сместа. Вмъкнете метално винтче в центъра на формата, така че да стои вертикално. Ако искате винтът да не се изкриви, вмъкнете го 20 минутки по-късно. Изчакайте сместа да стегне добре, поне за 24 часа. Извадете формичката от смола и монтирайте винта за вратичката на шкафа, като навиете метална гайка до формата, за да има разстояние между нея и повърхността на вратата.

Интересни идеи за дома със синтетична смола

Друга вариация на тази техника е за дръжката на вратата на стаята. Обикновената метална дръжка можете да декорирате с цветна хартия и метална формичка.

Интересни идеи за дома със синтетична смола

Изрежете от декоративна хартия парче, което е с големината на повърхността на дръжката. Сложете хартията върху дръжката и нанесете върху нея лепило за декупаж. Изчакайте да засъхне и сложете отгоре желаната формичка.

Интересни идеи за дома със синтетична смола

Сложете дръжката на равно, за да не се изкриви формата от смола. Започнете да наливате от сместа от втвърдител и смола върху вдлъбнатата част на дръжката за врата. Ако се налага оформете сместа с клечка. Изчакайте тя да се втвърди и монтирайте дръжката обратно на вратата. Ако избързате с монтажа на дръжката, все още меката смес може да се изкриви на една страна.


Тежест за хартия

Интересни идеи за дома със синтетична смола

Изработете интересна тежест за хартия, която можете да сложите върху работното си бюро или да изработите за подарък. Формата може да е различна, а съдържанието й може да варира. Най-интересно е да я направите прозрачна, а вътре в сместа да сложите някакви дребни предмети. Можете да добавите брокат, акрилна боя, сухи цветчета, дребни пайети и дори зърна от кафе.

Интересни идеи за дома със синтетична смола

Използвайте за матрица малка купичка. Налейте в нея сместа от втвърдител и смола. Още преди смолата да се е втвърдила, вмъкнете с клечка за зъби няколко сухи цветчета или други желани декоративни неща. С клечката за зъби разбъркайте добре сместа, за да разпределите съдържанието й равномерно. Изчакайте поне 24 часа сместа да стегне добре, преди да я извадите от формичката й.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, синтетична смола, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg