фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи в розово

Много хора смятат розовото за запазена марка за детската стая за момиче или за женската спалня. Има много подходящи нюанси на тази разцветка, които могат да се вложат във всяка стая, дори целта да не е тя да е твърде женствена. По-приглушените и не толкова наситени багри могат да се употребяват в кухнята или във всекидневната стая, да се комбинират със сиво и черно, и да се използват като фокусна точка в иначе неутрална среда. Ако искате по-ярко присъствие, изберете наситено розово с нюанс на фуксия, на корал или на маджента. Експериментирайте с разцветките, а ако не искате да рискувате, внедрете ги с декоративни възглавнички или с вещи, които лесно можете да замените, ако стаята стане твърде ярка.

Идеи в розово


- Розовото се слави със своята успокояваща сила, особено ако използвате по-мека краска, която е с по-лека наситеност. Ако се употребява правилно, розовото може да се превърне в страхотен неутрален нюанс, особено ако искате да разчупите стандартното бяло и светло бежово. Розовото се комбинира чудесно с бежово, с лилаво и с кафяво, в зависимост от това какъв е основният оттенък на разцветката.

Идеи в розово


- В японската култура розовото не е женствен, а мъжествен цвят. Освен в черешовите цветчета, символиката на розовото може да се види и в традиционната японска култура, като представлява загубата на младия самурай в битка.

Идеи в розово


- Тъй като в нашата култура розовата разцветка се свързва най-вече с женствеността и с младите момичета, тя е много подходяща за детската стая, ако тя е за момиче. Разцветката с цвят на захарен памук винаги ще изглежда добре в стаята, независимо дали ще използвате багрите щедро или само като фокусна точка. Достатъчно е да вмъкнете розови краски върху една от стените и върху леглото в детската стая, а върху настилката сложете розово килимче, което лесно може да се премести.

Идеи в розово


- Розовото може да въплъщава характеристиките на червеното, но по много по-ненатрапчив начин. Ако в разцветката се съдържа в по-голяма степен червено, отколкото бяло, тя въплъщава символиката на майчинството и любовта. Може би заради това много от бебешките стаи, дори тези за момчета, съдържат в някаква степен розово. Бледо розовото пък е символ на момичешката невинност и романтика.

Идеи в розово


- Розовото не е само за спалнята, но е много хубава разцветка за кухнята, особено ако предпочитате по-нестандартното обзавеждане на стаята. Дори да нямате възможност да закупите електроуреди по поръчка в розова разцветка, можете да нанесете върху покритите части акрилна боя или да сложите винил. Друг вариант е да изберете розово само за част от повърхностите, например за кухненските шкафове или за стените, а останалите повърхности да боядисате в бяло, което подчертава яркостта на розовото.

Идеи в розово


- Всекидневната стая също може да грейне в романтичните багри на розовото, независимо дали предпочитате романтичната нотка или искате модерни щрихи за стаята. Ако подберете подходящите краски, които да не са твърде ярки или захаросани, можете да комбинирате във всекидневната стая розово, сиво и тюркоазено, като подберете правилното съотношение между разцветките в стаята. Дори само като фокусна точка, например върху канапето, розовото може да е чудесно допълнение в палитрата на просторната и светла стая.

Идеи в розово


- В миналото розовото не било обичаен цвят, както е днес. По време на Елизабетинската ера законите указвали кой има право да носи розово, тъй като то показвало не толкова модна тенденция, колкото социален статус. Високият социален статус в религиозната и социална сфера бил повлиян от розовото. Днес този приятен цвят не е запазена марка за благородник, но може да се употребява върху стените на стаите с винтидж стил, за да подчертае старинната им външност, подобно на червеното.

Идеи в розово


- За хората, които обичат розовото, експертите твърдят, че са често романтични, мечтателни и креативни. Ако се страхувате, че любимото Ви розово ще трансформира просторната всекидневна стая в твърде женствено помещение, сложете само няколко акцента в розова разцветка. Можете да сложите например розови завеси, а на няколко точки в стаята да внедрите вещи в същата разцветка, за да се получи повтаряемост на багрите в стаята. Така тя ще изглежда по-спретната и хармонична.

Идеи в розово


- В розовата палитра за стаята можете да използвате разнообразни нюанси, от по-светъл до по-тъмен. В комбинация можете да включите бяло, бежово, светло и тъмно сиво, както и дървесни багри, които се комбинират много добре с розовото.

Идеи в розово


Източник: homesessive.com







Няма коментари


ключови думи
идеи с розово, цветове за интериора, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg