фирми продукти
представяме
работа
 
6 странни употреби на домакинските уреди

В желанието си да използват максимално функционалността на домакинските уреди, някои хора са открили няколко странни употреби на обикновените вещи, които могат да се намерят в почти всеки съвременен дом. Така те си спестяват средства и време, а също така спестяват пространство в стаята от излишни вещи. Вижте няколко необикновени функции на обикновените уреди.

6 странни употреби на домакинските уреди


1. Направете потпури с мелачка за кафе

Можете да използвате мелачката за кафе за разнообразни дейности, включително да мелите морска сол, за да я консумирате вместо обикновена трапезна подправка; да мелите ядки за сладкиши и ленено семе за вкусна и полезна здравословна добавка в храната. В кафемелачката можете да направите отделните съставки за ароматни потпури, с които да ароматизирате стаите, без да използвате вредна химия. Сложете в уреда малко сухи цветчета, лавандула и цитрусови кори, като можете да добавите пръчка канела. Пуснете кафемелачката и смелете съставките, за да смесите ароматните им характеристики, а след това ги прехвърлете в торбичка от рехава тъкан. Окачете торбичката в гардероба или в стаята, за да ароматизирате.

6 странни употреби на домакинските уреди


2. Премахнете следи от пастели и запалете огън със сешоар

Горещият въздух от сешоара е много практичен не само за оформяне на косата, но също така за някои дейности у дома. Ако детето е надраскало стените с пастели, можете да ги отстраните, като ги загреете със сешоар, за да омекне текстурата на рисунките. Използвайте възможно най-горещата струя на уреда, а след това отстранете рисунките от стената с влажна гъба и малко сапун. Освен това сешоарът може да се използва, за да разпалите огън, без да напълните стаята с пушек. Горещият въздух от уреда не само ще затопли дърветата и подпалките в печката или камината, но също така ще разпали огъня заради силната струя въздух.

6 странни употреби на домакинските уреди


3. Дезинфекцирайте кухненската гъба в микровълновата

Вълните на микровълновата фурна не само сготвят вкусна храна, но също така могат да убият бактериите по повърхностите. Ето защо можете да дезинфекцирате кухненската гъба, като я намокрите с вода и я сложите за 2 минутки в микровълновата. Тя ще отстрани вредните бактерии и неприятната миризма от гъбата поне временно, макар че не трябва да забравяте, че трябва да я сменяте поне на 2 седмици. Когато извадите гъбата, изчакайте да се охлади, преди да я използвате. Ако искате да почистите вътрешността на фурната, сложете вътре чашка с вода и я пуснете за 5 минути на силна мощност. Парата от водата ще омекоти полепналата по стените на печката храна и ще можете да я отстраните по-лесно.

6 странни употреби на домакинските уреди


4. Изперете вещите в миялната машина

Високата температура в миялната машина убива бактериите, дори да не се употребяват миещи препарати. Макар да сме свикнали да я използваме само за почистване на съдове в кухнята, всъщност няма особено значение какво ще сложим в миялната, още повече, че тя дезинфекцира, без да поврежда вещите. В нея можете да сложите обувки, играчки, спортна екипировка, аксесоари, дори храна. След като пуснете програмата и тя си свърши работата, вещите ще са чисти и дезинфекцирани.


5. Затоплете чиниите в грила за сандвичи

Дори да не вярвате, понякога затоплянето на чиниите, чашите и паничките преди да сервирате в тях храна може да промени вкуса на храната. Според експерти качествен чай може да се запари само в добре загрят чайник. По същата причина е добре преди да сервирате топла храна, да загреете добре чиниите. За целта ги сложете за 5 минутки в грила за сандвичи, който е много по-функционален от обикновената фурна, тъй като загрява много по-бързо.

6 странни употреби на домакинските уреди


6. Затоплете кърпите за баня в уреда за готвене на ориз

Уредът за готвене на ориз работи основно с пара, затова можете да го употребявате за готвене на разнообразни храни, например на супи, пудинг, морски храни, месо и дори кейк. Уредът обаче има и друга, не толкова кулинарна функция. В него можете да затопляте хавлиените кърпи за банята, преди да ги използвате. Сложете ги сгънати на руло в уреда и го включете за няколко минутки.

Източник: homesessive.com







Няма коментари


ключови думи
домакински уреди, полезни съвети, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg