фирми продукти
представяме
работа
 
Шкаф за стаята от чекмеджета

За да използвате непотребните чекмеджета и шкафчета, можете да ги комбинирате в система до стената, която можете да изградите по свой вкус и по желаната големина. Системата можете да използвате за съхранение на различни вещи – от книги до офис материали, като я монтирате до стената в стаята. Тя е подходяща за различни помещения – за детската стая, за домашния офис или за всекидневната стая. Формата и големината й могат да варират, а най-важното е, че от нищо ще направите нещо.

Шкаф за стаята от чекмеджета


Необходими материали:


- различни по размер стари чекмеджета, отворени и затворени шкафчета
- мдф плоскост
- циркуляр – ако не можете да работите с него, поръчайте да Ви нарежат предварително частите за мебелировката
- прободен трион - ако не можете да работите с него, поръчайте да Ви нарежат предварително частите за мебелировката
- лепило за дървесина
- дрелка
- метални скоби
- винтове
- шкурка
- грунд, боя и четка


Инструкции:

1. Можете да използвате стари чекмеджета и шкафове, които сте запазили от мебелировка, която сте изхвърлили. Можете също така да намерите такива втора ръка и да ги използвате в системата. За нея могат да се употребяват всякакви части от мебелировка за съхранение на вещи, включително рафтчета с правоъгълна форма и стари куфари. След като съберете необходимите материали за изграждане на системата, решете как ще подредите частите една спрямо друга. Измерете ги и начертайте схема.

2. Ако не разполагате с достатъчно части, можете да изградите няколко кутии от мдф плоскости, като ги направите с желаната форма и големина. Комбинирайте частите, с които разполагате, така че да си пасват по височина, за да изградите различните нива на системата. Ако ги разположите правилно, структурата ще е достатъчно стабилна, за да съхранявате вещи в нея, дори да се наложи да оставите по малко пространство между частите, за да напаснете дължината на нивото.

3. За да направите кутийка с желаната форма и размер, срежете от мдф части 2 х 2, които да са с еднаква големина. С пробивен трион изрежете върху страничните части жлебове с Г-образна форма, в които да влязат хоризонталните части. Жлебовете трябва да са с широчина, която да пасва на дебелината на мдф плоскостта, която сте използвали за частите.

Шкаф за стаята от чекмеджета


4. Сглобете частите една върху друга, нанесете лепило и захванете с метални скоби, докато лепилото засъхне. Махнете скобите и захванете винтове за дървесина, за да подсигурите стабилност на дървената кутия. Обработете всички части, които ще използвате за изграждането на системата – готови или направени от Вас, с шкурка. Нанесете върху тях грунд и боя в желаната разцветка, за да ги уеднаквите като краска. Изчакайте боята да изсъхне добре.

5. Можете да комбинирате по Ваше желание частите на системата, като ги подредите по височина, а ако не разполагате с подходящи части – като ги изградите от мдф, за да паснат на нишите. Започнете с изграждането на първото ниво, като сложите частите една до друга, на разстояние или като ги захванете с винтове и лепило за дървесина. Сложете върху основата второто ниво, като разположите частите стабилно върху първото. По желание захванете повърхностите една върху друга с винтове и лепило за дървесина. Изградете всички нива на системата, като се стремите те да са стабилни и хоризонтални. Тъй като сте боядисали всички части в една разцветка, те няма да контрастират толкова ярко помежду си като форма и големина.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
шкаф от чекмеджета, направи си сам, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg