фирми продукти
представяме
работа
 
6 начина, по които можете да използвате старата стълба

Не изхвърляйте на боклука старата дървена стълба, която само заема пространство в мазето или на тавана. Вместо това я трансформирайте в нещо полезно за своя дом, като й вдъхнете нова функционалност. Достатъчно е конструкцията да е сравнително здрава, така че да можете да я стегнете преди употреба, да я почистите и ако желаете да я пребоядисате. Вижте няколко идейки в какво можете да превърнете старата стълба, която вече не използвате по предназначение.

6 начина, по които можете да използвате старата стълба


1. Рафтче за книги

6 начина, по които можете да използвате старата стълба

Стъпалата на стълбите са много подходящи за рафтчета за книгите в стаята. Можете да използвате само едната част на стълбата, ако да речем другата е счупена, като я монтирате върху стената, за да не се размества. Върху стъпалата наредете книгите като върху рафтчета. Друг вариант е да сложите стълбата разтворена, така че да образува остроъгълен триъгълник. Монтирайте дълги дъски напречно на стъпалата, 2 х 2, така че да се образуват дълги рафтове, на които можете да слагате книгите.


2. Стойка за кухнята

6 начина, по които можете да използвате старата стълба

Демонтирайте едната част на стълбата, ако тя е разгъваема, за да я монтирате хоризонтално за тавана на кухненската стая. Захванете дървената структура с поне 4 метални винта с куки, така че да я окачите за тавана с метални вериги. Колкото повече вещи смятате да слагате върху стълбата, толкова по-дебела трябва да е металната верига, с която окачвате структурата. Ако ще слагате много вещи, можете да монтирате няколко винта допълнително. Вещите окачвайте с дълги метални S-образни куки.


3. Стойка за кърпите

6 начина, по които можете да използвате старата стълба

По същия начин, по който се монтира дървената стълба върху стената на стаята, за да слагате върху нея книгите, така можете да я монтирате на стената в банята, за да слагате кърпите и някои от вещите, които използвате в стаята. Облегнете на стената стълбата и по желание я монтирайте с метални скоби в горната й част. Ако стълбата е сгъваема, разтворете я така, че да образува остроъгълен триъгълник и монтирайте дълги дъски напречно на стъпалата, 2 х 2, така че да се образуват дълги рафтове, на които можете да слагате вещите. Тъй като в банята има много влага, добре е да нанесете върху дървесината влагозащитна боя.


4. Стойка за гардероба

6 начина, по които можете да използвате старата стълба

Ако разполагате с вграден в стената гардероб или ниша за дрехите, монтирайте обикновената стълба или част от нея хоризонтално, като я захванете с метални скоби от двете страни върху стената. Върху стълбата можете да съхранявате част от вещите, а под нея можете да окачвате закачалки с дрехите си.


5. Нощно шкафче до леглото в спалнята

Ниската дървена стълба е страхотно решение за нощно шкафче до леглото в спалнята. Разтворете я, така че да образува остроъгълен триъгълник и захванете няколко дъски напречно на стъпалата. Използвайте дъските за рафтчета, на които можете да слагате вещите в стаята. Можете да използвате стълбата и директно, като слагате вещите върху стъпалата й, а можете да я монтирате върху стената с метални скоби.


6. Декорация във всекидневната стая

Окачете старата дървена стълба върху стената във всекидневната стая, като предварително я боядисате в желаните разцветки. Можете да използвате декупаж, за да я трансформирате в цветна фокусна точка за стаята. Върху дървената конструкция можете да окачите с метални винтове с кукичка и с канап различни вещи, топки и картинки, които да създадат весело настроение.


Източник: homesessive.com







Няма коментари


ключови думи
стара стълба, идеи за дома, полезно и интересно

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg