фирми продукти
представяме
работа
 
5 проекта за дома от стари пуловери

Трансформирайте старите пуловери в интересни щрихи за дома си. Вместо да ги изхвърляте или разплитате, използвайте някоя от тези идейки, за да създадете необичайни вещи за стаите у дома.


1. Страхотна лампа

5 проекта за дома от стари пуловери

За направата на покритието на тази лампа е необходимо да използвате филц или да разполагате с инструмент за филцуване на вълна. Ако искате да използвате стар пуловер, изперете тъканта и я обработете с инструмента, за да сплъстите вълната и да я трансформирате в плътен филц. Изрежете от тъканта парче с размерите на основата на лампата, за да я покриете плътно. Можете да захванете филцовата тъкан върху лампата с игла и конец, или с малко лепило. Ако формата на лампата не позволява употребата на цялостно парче, използвайте няколко парчета. Ако искате, можете да декорирате лампата с цветчета, които да направите от стар пуловер.

5 проекта за дома от стари пуловери

Изрежете от тъканта парчета с формата на листа и цветчета, а някои от розетките можете да оформите от кръгчета от тъканта. Можете да ги прикрепите върху основата с лепило или с инструмента за филцуване, като ги обработите по периферията.


2. Дамаска или одеало от парчета

5 проекта за дома от стари пуловери

Използвайте парчета от стари пуловери, за да изработите дамаска за канапето или одеало. Изрежете онези части от тъканта, които са здрави, зашийте ги по ръбовете и ги пришийте с шевна машина една за друга. Не се притеснявайте да използвате парчета с различни размери и различна текстура, тъй като така ще получите одеало или дамаска с интересна външност. Така можете да изработите тъкан от разнородни изрезки с желаната големина.


3. Кошничка за прежда

5 проекта за дома от стари пуловери

Изрежете парче от стар пуловер, което да пасва на големината на кошницата, която искате да декорирате. Не е нужно да покривате дъното на кошницата, достатъчно е3 да обхванете страничните й части и горния й ръб. Захванете с лепило края на тъканта в долната част на конструкцията, изпънете я нагоре и захванете другия край от вътрешната част. Можете да добавите 2 кожени дръжки отстрани, които трябва да монтирате не само върху тъканта, но също върху конструкцията.


4. Възглавнички от стари пуловери

5 проекта за дома от стари пуловери

Старите пуловери можете да трансформирате лесно в интересни декоративни възглавнички. Можете да използвате само 1 тъкан или да изработите калъфката от комбинация от тъкани, а пълнежът може да е от памук, вълна или парчета тъкан.

5 проекта за дома от стари пуловери

За да създадете по-сложни декоративни калъфки, можете да нагънете тъканта на равни отстояния и да захванете диплите с карфици. Минете вертикално по така надиплената тъкан с шевна машина, като редувате посоката на диплите. Когато обработите цялата тъкан, ушийте от нея калъфката за декоративната възглавница. Оставете малък процеп, за да сложите вътре в нея пълнежа. Зашийте процепа с игла и конец.

5 проекта за дома от стари пуловери

За направата на спираловидната декоративна възглавничка използвайте отделно предната и задната част на стар пуловер. Изрежете от парчетата ивици с широчина 5 сантиметра и минете по ръбовете им с шевна машина на зиг-заг шев. Ушийте от парчета тъкан калъфката за декоративната възглавница, като можете да я изработите с кръгла форма. Оставете малък процеп, за да сложите вътре в нея пълнежа. Зашийте процепа с игла и конец. Върху калъфката пришийте ивиците тъкан, като ги захванете с лепило за тъкани във формата на спирала. Можете да направите гъстотата на ивиците по свое желание, по-голяма или по-малка.


5. Плетен килим

5 проекта за дома от стари пуловери

Нарежете няколко пуловера на тесни ивици с еднаква широчина. Захванете в края 3 ивици, като използвате малко лепило за тъкани. Започнете да плетете на плитка. Вплитайте нови части, за да получите дълга плитка. Новите части можете да захващате с игла и конец, или с малко лепило, за да не прекъсвате дължината. Можете да комбинирате разнообразни тъкани, като така външността ще е по-интересна.

5 проекта за дома от стари пуловери

Когато оформите дългата плитка, 1 голяма или няколко по-малки, започнете да оформяте повърхността на килима. Пришийте дължините една до друга с игла и конец, като оформяте желаната дължина и широчина на килима.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, декорация, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg