фирми продукти
представяме
работа
 
Как да почистите матрака си с натурални средства

Прекарваме върху леглото поне една трета от живота си, затова е особено важно да изберем удобен матрак, ортопедична възглавница и натурални тъкани, които ще направят съня ни много по-здравословен. Колкото да сте се погрижили за качеството на матрака, на който спите, с годините той поема мръсотия, която може да повиши рисковете от алергии. Това, че покривате повърхността на матрака с чаршаф или калъф често създава илюзията, че тя е запазена от замърсяване, но това съвсем не е така. Повърхността трябва да се почиства редовно, поне на всеки 3 месеца, като ако матракът е двулицев, трябва да третирате и двете повърхности. Ако не искате да употребявате химически препарати, за да почистите повърхността на матрака, използвайте тази хитрина, която действа само с натурални средства. За почистването са необходими подръчни материали и малко време, така че уикендът е перфектен за това.

Как да почистите матрака си с натурални средства


От какво имате нужда, за да почистите повърхността: сода за хляб, 2 пакетчета; сито; 4- 5 капки ароматно масло, най-добре от лавандула, мента или евкалипт; прахосмукачка, най-добре с воден филтър, който задържа прашинките.

Как да почистите повърхността на матрака с натурални средства:

1. Сложете в стъклен буркан пакетчетата сода за хляб. Тя е напълно натурална алтернатива на много почистващи препарати, като премахва неприятната миризма от повърхностите и тъканите, дезинфекцира и почиства. Сложете в буркана ароматното масло и разтръскайте добре. Сместа е особено подходяща срещу акарите, които се хранят с мъртвите кожни клетки върху повърхността на чаршафите и матрака и които могат да причинят алергии. Не добавяйте вода в сместа, тя трябва да е суха.

Как да почистите матрака си с натурални средства


2. Сложете част от сместа в не много голямо сито. С него разпределете пудрата върху повърхността на матрака, така че да я покриете добре. Ако се налага сложете в буркана още сода за хляб и още няколко капки масло. Ако искате да третирате и двете повърхности на двулицев матрак, първо третирайте едната страна, а след това другата. Оставете сместа да подейства за поне 1 час, а ако имате време я оставете за повече. Тъй като тя не е мокра, след това няма нужда да чакате повърхностите да съхнат.

Как да почистите матрака си с натурални средства


3. Почистете повърхността на матрака с прахосмукачка, за да съберете възможно най-голямо количество от сместа върху нея. Ако все пак част от сместа остане, това не е проблем, тъй като тя не е токсична. С тази техника можете да третирате не само матрака, но също така възглавниците, върху които спите, чаршафите и покривката на леглото. Тях можете да покриете със сместа, да я оставите да подейства и вместо да употребявате прахосмукачка, да ги изтръскате през терасата добре.

Как да почистите матрака си с натурални средства


Източник: beautytips4her.com







Няма коментари


ключови думи
матрак, почистване на матрака, полезно и интересно

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg