фирми продукти
представяме
работа
 
3 идеи за празнична декорация от филц

Грабвайте цветния филц и ножицата, за да допълните празничната украса с тези лесни за направа филцови вещи. Можете да ги сложите върху празничната маса или да ги окачите върху елхата.


Празнични постелки за масата

3 идеи за празнична декорация от филц

От цветен филц в зелена и червена разцветка можете да изработите практични и лесни за почистване постелки за празничната маса, върху които да слагате храната и напитките. В допълнение можете да направите торбички от филц, които да напълните с вкуснотии и да сложите върху тях имената на гостите си, за да знае всеки къде да седне. За да направите торбичките, изрежете от зелен и червен филц кръгове с различна големина, свийте ги и ги завържете с празнична панделка.

Какво е необходимо, за да ги изработите: зелен и червен филц; конец за бродерия; игла за бродерия; ножици; шевна машина; карфици.

Как да ги изработите:

1. Изрежете от червен филц правоъгълник или кръг с желаната големина, а от зеления филц изрежете същата шарка, но тя трябва да е с 2 сантиметра по-голяма от първата, от всички страни.
2. Свалете и оразмерете схемата на лист, пуснете я на принтер и я използвайте, за да изрежете формата от червения филц. Захванете с карфици формите върху желаната част на постелката.

3 идеи за празнична декорация от филц

3. Изрежете по контурите формите и махнете шаблона от хартия. По желание минете по контурите с конец за бродерия.
4. Изрежете от червен филц няколко кръгчета с големина 6 милиметра, нагънете ги и ги пришийте върху филцовата постелка, между листата.
5. Сложете двете части една върху друга, червена и зелена. Пришийте ги на ръка или с шевна машина по контурите. Ако искате от другата страна можете да направите същите форми, като изрежете в друга част от зеления филц формите, така че да се вижда червеният филц. Така можете да използвате постелката двустранно.


Филцов празничен чорап

3 идеи за празнична декорация от филц

Независимо дали искате да използвате чорапа за дребни вещи за подарък или само като декорация над камината, той ще направи празничната украса още по-забавна. Ако го изработите по-голям, в него можете да съберете малки вещи и вкусотийки.

Какво е необходимо, за да го изработите: червен, син и бял филц; копчета; игла и конец за бродерия; празнична панделка; ножичка; лепило за тъкани.

Как да го изработите:

1. Свалете от интернет шаблон на чорап, оразмерете го в 2 големини и ги пуснете на принтер. Изрежете ги и ги сложете върху филцова тъкан в червено, за да изрежете 2 части с различна големина. Зашийте ги една върху друга с шевна машина, като оставите само горния отвор в горната част на формата.
2. Изрежете от бял филц листенцата за най-голямото цветче, а от син филц изрежете същите форми, но малко по-големи, за да се виждат добре. Зашийте формите една върху друга с конец за бродерия. Изрежете кръг от синия филц и по-малък кръг от червения филц. Изрежете ги по ръбовете, за да създадете ресни по периферията. Зашийте върху тях малък кръг от бял филц и копче. Вместо конец, можете да използвате лепило за тъкани, за да захванете отделните части.
3. Захванете с лепило или с конец няколко по-малки фигурки върху чорапчето, като ги изработите от филц и копчета.


Картина с елха

3 идеи за празнична декорация от филц

Използвайте обикновена стара рамка за картини, за да я трансформирате в цветна декорация за стаите в студените месеци. Махнете задната част на рамката и очертайте върху хартия големината й. Използвайте хартията за шаблон, за да очертаете и изрежете формата от цветен филц в желаната разцветка. По периферията можете да добавите декоративна обшивка с вълнообразна форма. Върху филцовата част захванете с конец или с лепило за тъкани копчета в бяло, за да оформите елха, а върху нея сложете няколко копчета в други разцветки или мъниста в ярки краски. Сложете формата от филц в рамката за картини и затворете задната й част.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
празнична декорация, декорация от филц, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg