фирми продукти
представяме
работа
 
3 празнични идеи за лесна декорация

Не е нужно да сте корифеи в декорацията, за да създадете интересни неща за стаите за празничните дни. Освен това можете да го постигнете с малко средства, стига да имате малко време и много вдъхновение.


Картонено ангелче за масата

3 празнични идеи за лесна декорация


Можете да декорирате празничната маса с картонени ангелчета, които са сложени върху стойка за торти. Те сякаш озвучават празничната вечер с тромпети и създават много настроение в стаята.

От какво се нуждаете, за да го изработите: милиметрова хартия; бял картон или твърда хартия; макетен нож; спрей – лепило; брокат; обикновено лепило; стъклена стойка за торта.

3 празнични идеи за лесна декорация

3 празнични идеи за лесна декорация


Как да го изработите:

1. Свалете и оразмерете показаните 2 части на схемата за фигурката. Пуснете ги на принтер и използвайте хартиената форма, за да очертаете частите върху твърда хартия или картон. Изрежете формите с макетен нож.

2. С макетен нож и линийка изрежете много внимателно процепите за свръзка между частите. Полата изрежете така, че като разгънете формата, от двете страни на ръба да се образува симетрична фигура. Изрежете процеп в горната й част.

3. Напръскайте външната част на всяка форма на фигурата със спрей – лепило и използвайте брокат отгоре.

4. Прегънете леко формата на полата и я вмъкнете перпендикулярно на основната част на фигурата, така че процепите да паснат. Целта е фигурата да стои изправена. Вмъкнете в горния процеп на основната форма крилата и ръцете на фигурата, като насочите двете ръце напред и нагоре, в посока на лицето на фигурата.

5. Сложете малко лепило в процепите, за да захванете добре частите на фигурата. Изчакайте лепилото да стегне и сложете фигурата върху стойка за торта, която можете да декорирате по свой вкус.


Коледно дръвче от празнични картички

3 празнични идеи за лесна декорация

Лесни за направа празнични дръвчета можете да изработите от стари картички. Изрежете от картичките кръгове с желаната големина, като използвате няколко размера. Намерете центъра на всеки кръг и изрежете с макетен нож малка част с формата на парче празнична торта. По ръбовете можете да изрежете вълнообразна периферия. Свийте всички кръгове на конус и захванете по ръба с лепило или тиксо. Основата на дръвчето можете да изработите от дървена пръчка за хранене или от стиропор. Върху основата подредете конусите, като започнете с най-големия и постепенно слагате все по-малки. Можете да използвате желаната бройка конуси, за да постигнете конструкция с желаната височина. В края на конструкцията можете да захванете с малко лепило цветна празнична панделка.


Одеяло със снежинки

3 празнични идеи за лесна декорация


Трансформирайте обикновеното одеяло в празнична декорация за стаята. Изберете големината и разцветката на снежинките и на празничните сатенени панделки, които да сложите върху тъканта.

От какво имате нужда, за да го изработите: едноцветно одеяло от желаната материя; цветен филц; цветни панделки в няколко разцветки; игла и конец; самозалепваща се материя за апликации.

3 празнични идеи за лесна декорация

3 празнични идеи за лесна декорация


3 празнични идеи за лесна декорация

Как да го изработите:

1. Свалете и оразмерете схемите на снежинките. Пуснете ги на принтер.

2. Пришийте хоризонтално и вертикално няколко дължини от празничните панделки, почти по периферията на тъканта, но малко по-навътре. Широчината, материята и разцветката на панделките зависят от Вашия вкус и от багрите в стаята.

3. За всяка снежинка използвайте ъгловата схема, за да изрежете формите от цветен филц и от самозалепваща се материя за апликации. Прегънете на 4 тъканите и изрежете, без да режете по пунктираните контури. Изрежете малките дупки във формите и разгънете снежинките. Сложете двете форми, от тъканта и от материята за апликации, една върху друга. Използвайте гореща ютия, за да ги захванете. Другата страна на материята захванете върху повърхността на празничното одеяло, като използвате гореща ютия. Ако не разполагате със самозалепваща се материя за апликации, можете да използвате игла и конец, или шевна машина.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, коледна декорация, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg