фирми продукти
представяме
работа
 
Забавни гномчета за празничната декорация

За празничната елха или за масата във всекидневната стая, това весело дуо от горски гноми ще направи празника още по-забавен. Можете да ги изработите в желаните размери и разцветки, освен това можете да изработите цяло семейство от гномове, които да красят страничната масичка. Ако ги комбинирате с изкуствени дръвчета, къщички и сняг, ще направите весела празнична сценка.

Забавни гномчета за празничната декорация


Необходими материали:

- 2 дървени топчета с плоска долна част, 3 сантиметра в диаметър
- акрилна боя в желаните разцветки
- лак
- лепило за дървесина
- 2 дървени диска с диаметър 2,5 сантиметра
- 2 дървени топчета с плоска долна част, 2 сантиметра в диаметър
- памук, вълна или фалшива козина
- игла и червен конец за бродерия
- 2 малки дървени топчета
- цветен филц
- 2 метални звънчета
- обикновена игла и конец за шиене
- тънка метална тел


Инструкции:

1. Ако не разполагате с дървени топчета, които в долната си част да са плоски, използвайте метална пила, за да ги изравните, а след това шкурка, за да изгладите повърхността на дървесината. Изберете разцветката, която искате за големите дървени топчета и нанесете върху тях боята с четка. Изчакайте боята да изсъхне добре и нанесете слой лак, за да защитите краските. Изчакайте да изсъхне.

2. Залепете двете дървени топчета за плоските дървени дискове, за да създадете "крачетата" на фигурките. В горната част на големите топчета залепете тези със средна големина. Ако се налага изпилете малко горната им част, за да паснат добре.

3. Върху средните по големина топчета, които са "главата" на гномчетата, залепете парчета фалшива козина, вълна или памук. Върху едната фигурка оформете с парчетата брада в предната част на "лицето", а върху другата фигурка оформете коса от двете страни на главата. Завържете косата с конец на опашки. Ако желаете, можете да изработите малки фигурки на деца, като използвате фалшива козина, вълна или памук, за да оформите бретонче или показваща се изпод шапката коса. За момиченцата можете да изработите плитки или щръкнали опашки, като вкарате парче метална тел. Имате възможност да използвате въображението си, за да изглеждат фигурките по Ваш вкус.

4. Захванете с лепило малките топчета в предната част на средните, за нос. Можете да изпилите малко дървената повърхност, за да паснат частите добре една върху друга. Можете да сложите нослетата между двете по-големи топчета.

5. Свалете схемата на шапката, оразмерете я по Ваш вкус и я пуснете на принтер. Изрежете хартиения шаблон и очертайте върху желаната разцветка филц. Изрежете частите от филц и ушийте шапката във формата на конус. По ръба на шапката използвайте видим шев с конец за бродерия, а в горната й част зашийте метално звънче. Сложете малко лепило върху главата на фигурите и залепете шапката върху нея.

Забавни гномчета за празничната декорация

6. Използвайте обикновени клещи, за да изработите от тънката метална тел "очила", като оформите 2 кръгчета. Захванете металните кръгчета от двете страни на носа на фигурката. Можете да оформите също "ръце" от филц, които да сложите с лепило от двете страни на дървените топчета. Комбинирайте двете фигурки с друга празнична декорация или ги използвайте самостоятелно.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, коледна декорация, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg