фирми продукти
представяме
работа
 
2 празнични идеи за гирлянди

Не е нужно да купувате скъпи гирлянди, за да декорирате празнично стаите. Можете да ги изработите от подръчни материали, така че да ги оформите по свой вкус.


Гирлянд със "снежинки"

2 празнични идеи за гирлянди

За направата на декорацията са Ви необходими само хартия или картон, канап, ножица и малко лепило. Можете да направите гирлянда с желаната от Вас дължина, като големината на "снежинките" може да варира. Можете да го изработите заедно с децата си, тъй като направата му е изключително лесна. Ако желаете, можете да нанесете върху хартията безцветно лепило и да оваляте формите в брокат, още преди да ги окачите върху канапа.

2 празнични идеи за гирлянди


От какво имате нужда, за да ги изработите: хартия или картон; молив; шаблон; ножица или макетен нож; лепило; канап; дървени мъниста; брокат.

2 празнични идеи за гирлянди


Как да ги изработите:

1. Свалете и оразмерете шаблона за направата на снежинките на гирлянда. Пуснете го на принтер и го изрежете.

2 празнични идеи за гирлянди


2. Можете да използвате обикновен лист хартия А4. Прегънете листа по диагонал, за да оформите триъгълник, а остатъка в долната част изрежете. Прегънете втори път така получения триъгълник, този път в другата посока, за да получите равностранна геометрична фигура. Така получената хартиена форма прегънете трети път през средата. По този начин изработете няколко хартиени триъгълника.

2 празнични идеи за гирлянди


3. Върху така получените хартиени форми сложете шаблона за снежинките на гирлянда. Очертайте с молив и изрежете по контурите. Изрежете по същата схема другите хартиени форми.

2 празнични идеи за гирлянди


4. Разгънете изцяло хартиената форма. Трябва да получите цялостна фигура с 8 страни, всяка от които завършва с отвор. Отвор трябва да има и в центъра на фигурата.

5. За да оформите снежинките, захванете с лепило противоположните страни на геометричната фигура. Захванете съответно 1 и 5, 2 и 6, 3 със 7 и 4 с 8. Нанижете на канап всички хартиени снежинки, като по желание можете да ги оформите с лепило и брокат, а ако искате можете да сложите от двете страни на наниза по 1 дървено мънисто, за да не се разместват частите.

2 празнични идеи за гирлянди

2 празнични идеи за гирлянди


Гирлянд от топки

2 празнични идеи за гирлянди

Ако търсите бляскавост в празничната нощ, можете да изработите гирлянд от блестящи топки за елха. Вместо на елхата обаче, ги окачете връху канап и ги сложете на прозореца или над камината. Подберете топки в еднаква разцветка или в няколко краски, като след това можете да ги използвате отново, заедно или поотделно, тъй като за проекта не се използва лепило.


Какво е необходимо, за да го изработите: топки за елха, блестящи или матови, в няколко големини; канап или празнична панделка.

Бройката на топките за елха зависи от желаната дължина на гирлянда и от избраните големини. В показаната идея са употребени 40 големи топки с диаметър 8 сантиметра, 30 средни топки с диаметър 5 сантиметра и 20 малки топки с диаметър 3 сантиметра.

2 празнични идеи за гирлянди


Как да го изработите:

1. Започнете да нанизвате топки с различна големина върху панделката, като ги избутвате една до друга достатъчно плътно, за да се оформят своеобразни гроздове от топки. Можете да редувате различните топки, за да се получи комбинация от текстури и разцветки.

2 празнични идеи за гирлянди

2 празнични идеи за гирлянди


2. Когато сте доволни от гъстотата на топките и от дължината на гирлянда, завържете на възел панделката в двата края, за да не се разместват отделните топки. Окачете блестящия гирлянд на прозореца или над камината.

2 празнични идеи за гирлянди


Източници: niftythriftythings.com, mintlovesocialclub.com







Няма коментари


ключови думи
гирлянди, коледна украса, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg