фирми продукти
представяме
работа
 
Зимна горска сценка от филц

Можете да изработите тази забавна горска сценка от филц заедно с децата си, за да се забавлявате заедно в подготовка на празничната декорация. Можете да използвате подръчни материали, като коркови тапи, цветен филц и картон, за да изработите къщички, дръвчета и животни в снежната "гора". За декорацията на фигурките са необходими само малки копчета и лепило, а ако искате да създадете уют в стаята, в къщичките можете да сложите електрически чаени свещички или лампички.

Зимна горска сценка от филц


Как да изработите къщичките

Зимна горска сценка от филц


От какво се нуждаете, за да ги изработите: няколко парчета бял филц; пластмасови чашки в желаните големини; лепило; цветен филц в синьо и кафяво; макетен нож; малко памук; лампички на батерии.

Зимна горска сценка от филц

Зимна горска сценка от филц


Как да ги изработите:

1. Изрежете от бял филц ивички, които да обхванат по височина и обиколка пластмасовите чашки, които ще използвате. Изрежете с макетен нож дъното на чашките или ги обърнете с дъното нагоре.

2. Свалете, оразмерете и пуснете на принтер формите за малкия и големия покрив на къщичките. Изрежете ги и ги очертайте върху бял филц. Изрежете филца и захванете по ръбовете с лепило, за да образуват конус с малка дупка в горната част. Изрежете или захванете с лепило прозорците и вратите на къщичките. Захванете с лепило белите ивички филц върху пластмасовите чашки. Сложете върху тях покрива и ако искате сложете малко лепило за повече стабилност.

3. Допълнително можете да залепите в горната част на покрива "пушек" от памук. Сложете вътре в пластмасовата чашка електрическа чаена свещичка или лампичка, за да създадете впечатление, че вътре в къщичката свети.


Как да изработите горските животни

Зимна горска сценка от филц


От какво се нуждаете, за да ги изработили: парчета от цветен филц, бял, сив, оранжев, тъмносив и кафяв; коркови тапи; ножичка; помпончета в бяло и черно; малки копчета; конец за бродерия; лепило.

Зимна горска сценка от филц

Зимна горска сценка от филц

Зимна горска сценка от филц

Зимна горска сценка от филц


Как да ги изработите:

Зимна горска сценка от филц

1. Свалете, оразмерете и пуснете на принтер схемите за изработка на животните. Можете да изберете показаната разцветка за частите или да я замените с други краски. Изрежете от хартия частите, очертайте ги върху филца и ги изрежете.

2. За всяко животно сглобете фигурката от коркова тапа, цветен филц и лепило. Изрежете частите за тялото и ги залепете върху тапите. Можете да използвате лепило само върху тъканта или да я захванете за корковата тапа. Добавете допълнителните части, крила, муцунки и опашки, като ги захванете с лепило. В горната част на фигурките оформете ушичките, като за бухала и енота трябва да захванете леко тъканта с малко лепило от двете страни.

3. Захванете с лепило копчетата за очи и помпоните за опашки. Можете да сложите мустачки от конец за бродерия и да ги третирате с лак за коса, за да са твърди. Изчакайте лепилото да стегне.


Изрежете вечнозелените дръвчета на гората от зелен филц или зелен картон. Сложете къшичките и животните в желаната композиция. Можете да сложите изкуствен сняг, за да завършите цялостната сценка на зимната "гора" с горски животни.


Източник: parents.com







Няма коментари


ключови думи
зимна сценка, коледна украса, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg