фирми продукти
представяме
работа
 
"Летящи" чашки за кафе

Създайте празнична атмосфера в дома си, като трансформирате обикновените чашки за кафе в интересна декорация. Можете да го направите по няколко начина, като дадените идеи са само примерни и Вие можете да ги промените или да измислите свои. Техниката на изработка на "летящите" чашки за кафе включва закрепването им за чинийката и покриването на свръзката, така че тя да не се вижда. Вие можете да изберете какво да се "излива" от чашката, зърна кафе, мъниста или цветчета. Можете да оформите основата на чашката върху чинийката, а след това да сменяте основната декорация спрямо празника.

Летящи чаши за кафе


Необходими материали:

- керамични чашка за кафе и чинийка
- двоен кабел с дължина 18-20 сантиметра, в зависимост от височината на чашката
- клещи
- пистолет за топъл силикон
- декорация по избор, кафени зърна, канап, цветчета, брокат, мъниста

Летящи чаши за кафе


Инструкции:

1. Срежете двойния кабел с гумено уплътнение на желаната дължина. Колкото е по-твърд той, толкова по-стабилна ще е конструкцията. Прегънете кабела в S-образна форма и го захванете с топъл силикон във вътрешността на чашката за кафе. Колкото по-меки са извивките на кабела, толкова по-естествена ще е външността на цялостната декорация. Другия край на кабела захванете с топъл силикон върху чинийката, най-добре в единия й край, а не в центъра. Чашката трябва да е съвсем леко наклонена напред, за да е по-стабилна конструкцията.

Летящи чаши за кафе


2. В зависимост от това каква декорация искате за така оформената структура, изрежете синтетични цветчета или използвайте мъниста или зърна кафе. Започнете да ги захващате с топъл силикон върху повърхността на чашката за кафе, като стартирате от вътрешната й част. Продължете надолу, като покриете изцяло повърхността на кабела с гумена изолация, за да не се вижда. Така ще създадете илюзията, че съдържанието се излива от чашката за кафе в чинийката отдолу.

Летящи чаши за кафе


3. Захванете част от декорацията по чинийката в желаната конфигурация. Тя зависи от това как желаете да се разпределят цветчетата, мънистата или кафените зърна върху чинийката. Не е задължително да захващате с лепило декорацията вътре в чинийката, тъй като тя ще стои добре и така.

Летящи чаши за кафе

Можете да добавите някакви декоративни щрихи, например хартиени пеперуди или дървени калинки, гъбки, брокат, животни и прочее.

Летящи чаши за кафе
 
Летящи чаши за кафе

За да създадете показаната "летяща" чашка, от която излизат кафени зърна и се сипят в чинийката под нея, трябва да използвате малко канап. С канапа и малко силикон покрийте изцяло повърхността на чашката за кафе и чинийката. Увийте ги с нишките, като ги разполагате плътно една до друга и ги захващате с лепило. Изчакайте лепилото да стегне и захванете твърдия кабел. Покрийте повърхността му с кафени зърна, така че да не се вижда. Лепилото ще хване още по-добре върху нишките.

Летящи чаши за кафе

Летящи чаши за кафе

Летящи чаши за кафе


Източник: diy-enthusiasts.com







16 април 2014 16:46 | летящи чаши за кафе
От: Иваничка
страхотня идея,много красив сувенир
24 март 2014 07:26 | много интересно и практично
От: теди стефанова
прекрасна идея с пролетно настроение,започвам веднага да творя. БЛАГОДАРЯ
21 февруари 2014 10:39 | приказна идея
От: николина петрова
Чудесно е това предложение! Ще се пробвам,съвсем скоро!
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
декорация за дома, аксесоари за дома, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg