фирми продукти
представяме
работа
 
Забавна коледна сценка за прозореца на стаята

Забавлявайте се, докато създавате празничната атмосфера в дома си, като можете да включите в приготовлението децата. Веселата коледна сценка е изработена от цветен филц, клончета и памук, за да пресъздаде Дядо Коледа и един от неговите елени сред дръвчетата на снежна гора. Можете да комбинирате сценката с други декорации за празника или да изработите повече елени за веселата сценка на прозореца на стаята.

Забавна коледна сценка за прозореца на стаята


Необходими материали:

- цветен филц в няколко разцветки, кафяво, червено, бяло и зелено
- клончета
- пистолет за топъл силикон
- картон
- канап
- ножичка
- бяла акрилна боя
- малка четка
- брокат
- бял памук или полиестер
- малко червено мънисто


Инструкции:

Свалете на компютъра си схемите за фигурките от филц и ги оразмерете според желанието си. Пуснете схемите на принтер и ги изрежете, за да ги употребявате като шаблон. Някои части трябва да изрежете по 2 пъти.

Забавна коледна сценка за прозореца на стаята

Забавна коледна сценка за прозореца на стаята


Инструкции за Дядо Коледа

Забавна коледна сценка за прозореца на стаята

1. Изрежете от червен филц или пухкава червена тъкан дрехата на фигурката, като използвате шаблона от хартия. В центъра на правоъгълника изрежете отвор, за да прокарате "главата" на фигурката. Изрежете 2 части за шапката, като можете да добавите ивичка от бял филц по периферията й.

2. Използвайте дървесни клонки, за да оформите краката, ръцете и врата на фигурката. Те трябва да са толкова дълги, колкото смятате за необходимо, като ги оразмерите спрямо големината на частите от филц.

3. Изрежете от картон правоъгълник с желаните размери. Те трябва да са съобразени с големината на "дрехата" на фигурката. От вътрешната част на картона захванете със силикон клонките за краката, ръцете и врата. Изчакайте да стегне.

4. Проврете през клонката за врат червената "дреха" на фигурката. Прегънете тъканта и я захванете с малко силикон от двете страни. Вратът на фигурката трябва да се вижда добре, за да можете да захванете горната й част.

5. Изрежете от бял филц брадата с желаната дължина. Със силикон захванете върху клонката за врат двете части на шапката, периферията й и брадата на фигурката. С малко канап стегнете "кожуха".

6. Върху "колана" можете да захванете с лепило малка картонена звезда, която сте оцветили с акрилна боя. Можете да я декорирате с малко брокат, както и "дрехите" на фигурката. В "ръката" можете да сложите малка клонка от вечнозелено дръвче.


Инструкции за елена

Забавна коледна сценка за прозореца на стаята

1. Изрежете от кафяв филц тялото на животното, като използвате хартиения шаблон. Изрежете същата схема 2 пъти от картон, като двете части трябва да са огледални. Захванете филца върху картона с малко силикон.

2. Изрежете от клонките 4 крачета и 2 рогчета. Изрежете от филца 2 ушички и опашка в бяла разцветка. Захванете клончетата, рогцата, опашката и ушичките от вътрешната страна на една от двете части за тялото на фигурката. Изчакайте да изсъхне.

3. Захванете двете части на тялото на фигурката една върху друга със силикон. Крачетата, рогцата, опашката и ушите трябва да останат захванати между тях. Захванете червеното мънисто в предната част на муцунката.


Инструкции за гората

1. Изрежете от кафяв филц стеблата на дръвчетата, а от зелен филц горната им част. Можете да изрежете частите по 2, за да ги захванете от двете страни със силикон. Вместо филц, за стеблата можете да употребите клонки.

2. Изберете къде да сложите веселата сценка, като особено подходяща е зоната на прозореца. Сложете памук, за да имитирате сняг. Върху снежната основа сложете дръвчетата и фигурките.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
коледна сценка, коледна украса, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg