фирми продукти
представяме
работа
 
2 забавни проекта със снежни човечета

Допълнете празничната декорация на стаите с няколко лесни за направа снежни човечета, които можете да изработите от стари чорапки и стар пуловер. Можете да ги оформите в желаната големина и да ги декорирате по свое усмотрение. Те са не само лесни за изработка, но и много забавни, като можете да ги направите заедно с децата. Комбинирайте ги с малко памук или изкуствен сняг, за да оформите празнична сценка.


Чорапени снежни човечета

Използвайте старите чорапи, бели и цветни, които са останали единични, за да изработите тези забавни снежни човечета. Можете да направите цяло семейство, като изработите 2 по-големи и няколко по-малки фигурки.

2 забавни проекта със снежни човечета


Необходими материали:

- няколко дълги чорапи, бели
- няколко цветни чорапи
- гумени ластичета
- ориз или кускус
- канап
- пистолет за топъл силикон
- дървено шишче
- цветен филц
- няколко малки копчета
- ножица


Инструкции:

1. Изрежете долната част на чорапа, който ще използвате за основата на фигурката. Останалата част, която представлява права ивица с отвор, затворете от единия край с канап, като го завържете здраво. Можете да използвате гумено ластиче, но преди да вържете тъканта, обърнете я от опаковата страна. След това я завъртете обратно, така че ластичето да мине отвътре.

2. Напълнете долната част на чорапа с ориз, за да оформите голямата "топка" от снежния човек. Захванете гумено ластиче над нея, за да оформите горната част. Сложете още ориз, за да оформите малката "топка" и захванете ластиче в края.

3. Изрежете от цветен чорап зоните за петите и пръстите. Използвайте останалата част върху фигурката на снежното човече, за да го облечете. Използвайте канап, за да оформите частите на фигурката, като можете да я оставите от 2 части или да оформите трета. В долната си част тя трябва да е плоска, за да стои стабилно. Върху "главата" на снежното човече сложете "шапка" от цветен чорап и я завържете с канап в края.

4. Захванете с топъл силикон 2 копчета за очи на фигурката, а други цветни копчета можете да използвате върху други части на снежния човек. От цветен филц можете да изработите цветчета, които да захванете с лепило под копчетата.

5. Носа на снежния човек можете да направите от цветен филц или от дървено шишче. Можете да оцветите връхчето му в оранжево и да го прокарате през главата на фигурката, така че да излезе отпред. Счупете дървеното шишче.


Снежен човек от стар пуловер

Старият пуловер може да се използва за направата на весел снежен човек. Можете да го оформите с желаната големина и да го комбинирате с други декорации за настроение.

2 забавни проекта със снежни човечета


Необходими материали:

- ръкав от стар пуловер
- топки от гума или стиропор
- конец или канап
- тел за ръцете и шапката
- пистолет за топъл силикон
- парче тъкан
- малки черни мъниста за очи
- малки черни копчета
- ножица


Инструкции:

1. Обърнете ръкава от опаковата му страна. Захванете единия край с канап или го зашийте с игла и конец. Обърнете го отново от лицевата страна. Пъхнете топките вътре в ръкава, като сложите най-голямата най-отдолу, а най-малката най-отгоре.

2. Между топките завържете тъканта с канап, за да ги обособите. Захванете с канап най-горната част на фигурката и изрежете тъканта. Използвайте топъл силикон, за да захванете мънистата за очи и копчетата върху тялото на фигурката.

3. Оформете шапката на снежния човек от тел, като я увиете на пръстите си няколко пъти, за да оформите долната й част, а в горната направите по-тясна спирала. Ръцете изработете от тел, като я сгънете надве и вмъкнете края на всяко парче в тъканта. Захванете с топъл силикон, за да стоят ръцете неподвижни. Захванете с лепило шапката върху "главата" на фигурката. Увийте тънка ивица тъкан вместо топъл шал.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
снежни човечета, коледна украса, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg