фирми продукти
представяме
работа
 
Метална стойка за саксии с камъчета

Скрийте скучната саксия на домашните растения, като я сложите във вътрешността на стойка, която е изработена от метална мрежа и е напълнена с гладки речни камъчета. Съобразете големината и формата на стойката с тези на саксията. Дебелината на саксията с камъчета може да варира по желание, но ако е твърде голяма, може да стане твърде тежка за преместване. Показаната на изображението стойка е с големина 60 х 60 х 38 сантиметра, и дебелина няколко сантиметра.

Метална стойка за саксии с камъчета


Необходими материали:

- метална мрежа с желаната гъстота, 60 х 90 сантиметра
- клещи за метал
- магаре за рязане на дърва
- дървена дъска с широчина 8 сантиметра
- речни камъчета
- чук


Инструкции:

1. Сложете металната мрежа върху магарето за рязане на дърва, като оставите в предната част да стои свободно толкова от нея, колкото искате да е широчината на мрежестата стойка, в случая 38 сантиметра. Захванете мрежата върху магарето със скоби, за да стои стабилно. Огънете мрежата под ъгъл 90 градуса. Можете да изработите цялостната конструкция на стойката от няколко по-големи части, които са огънете в съответните точки, или от повече по-малки части, които да свържете.

Метална стойка за саксии с камъчета


2. Преместете мрежата върху магарето и огънете другата й страна под ъгъл 90 градуса. Можете да огънете мрежата с чук, като я обработвате с чука върху страничната част на дървеното магаре.

Метална стойка за саксии с камъчета


3. Завъртете металната мрежа настрани, като оставите да стоят свободно 8 сантиметра. Захванете със скоби мрежата върху магарето и огънете с чук, за да обособите ръб в горната част на мрежата. Повторете същите стъпки, за да оформите още 3 панела от металната мрежа.

Метална стойка за саксии с камъчета


4. За да съедините четирите части от металната мрежа в цялостна конструкция, трябва да отстраните малка част от всяка от тях, така че страните им да паснат една върху друга. Предварително преценете колко ще махнете от всяка част, за да не срежете повече. Отрежете с клещи за метал зоните, по които частите се свързват.

Метална стойка за саксии с камъчета


5. Захванете с клещи за метал отделните части на конструкцията, като закривите с клещите металната тел. Можете да използвате отделни парчета тел, за да ги захванете една до друга, но тази техника е по-опасна заради острите ръбове на телта. Оставете горната част на металната стойка отворена, за да вмъкнете речните камъчета в нея. Ако има остри ръбове, използвайте пила, за да ги изпилите.

6. Решете къде искате да сложите саксията и сложете там металната решетка. Ако саксията е много тежка, позиционирайте я предварително в отвора на мрежата. Важно е да сложите стойката където трябва, защото след това ще е твърде тежка за местене.

Метална стойка за саксии с камъчета


7. Напълнете вътрешността на металната стойка с речни камъчета. Можете да комбинирате с мъх и други декоративни вещи за повече настроение.

Метална стойка за саксии с камъчета


8. Затворете горната част на металната мрежа, като захванете с клещи по ръба отделните сектори на стойката. Ако саксията е лека, сложете я вътре в стойката, чак след като сте я оправили. Можете да сложите малко кокосови влакна върху саксията.

Метална стойка за саксии с камъчета


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
стойка за саксии, саксия с камъчета, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg