фирми продукти
представяме
работа
 
Практична табуретка с рафтчета за всекидневната стая

Само с няколко шперплатови или мдф плоскости можете да изградите функционална табуретка за всекидневната стая, която можете да употребявате като странична масичка и като рафтче за съхранение на вещи. Мебелировката можете да изработите в желаната големина и да я оцветите в желаната разцветка, за да пасне на вече съществуващите багри в стаята.

Практична табуретка с рафтчета за всекидневната стая


Необходими материали:

- 2 квадратни парчета мдф с дебелина 2 сантиметра и размер 55 х 55 сантиметра
- 2 парчета мдф плоскост с дебелина 2 сантиметра и размер 35 х 55 сантиметра
- канап
- лепило за дървесина
- инструмент за рязане
- пробивен трион
- шкурка
- смес за запълване на дървесина
- чук и гвоздеи
- шпатула
- винтове за дървесина
- отвертка
- грунд
- боя в желана разцветка
- четка за боя
- 4 колелца за мебелировка


Инструкции:

Стъпка 1

Практична табуретка с рафтчета за всекидневната стая

Измерете и маркирайте центъра на всяка от двете квадратни повърхности от мдф. С канап и молив очертайте кръг от центъра и използвайте пробивен трион, за да изрежете двата кръга от мдф плоскостите. С шкурка обработете ръбовете на двата кръга.


Стъпка 2

Практична табуретка с рафтчета за всекидневната стая

Очертайте върху другите 2 плоскости от мдф жлебове, така че да могат да влязат една в друга. Те трябва да се очертаят в центъра на едната дълга страна на правоъгълните плоскости. Дължината на жлебовете зависи от Вас, но е добре да са поне 16- 20 сантиметра. Широчината им трябва да е 2 сантиметра. Изрежете с трион жлебовете и ги обработете с шкурка. Вмъкнете двете плоскости една в друга във формата на Х.


Стъпка 3

Практична табуретка с рафтчета за всекидневната стая

Нанесете върху горната част на конструкцията лепило за дървесина, по ръбовете на двете плоскости. Сложете върху тях едната кръгла мдф плоскост и изчакайте лепилото да стегне. Обърнете конструкцията и нанесете лепило върху другата част на Х-образната структура, отново по ръбовете. Сложете отгоре втората кръгла мдф плоскост и изчакайте лепилото да стегне.


Стъпка 4

Практична табуретка с рафтчета за всекидневната стая

Захванете кръглите плоскости за конструкцията с няколко гвоздея, за да има тя повече стабилност. Достатъчно е да сложите 4 гвоздея от всяка страна на масичката.


Стъпка 5

Практична табуретка с рафтчета за всекидневната стая

Сложете малко смес за дървесина върху главичките на гвоздеите, за да ги скриете. Оставете сместа да изсъхне и обработете с шкурка. Почистете добре всички повърхности на масичката.

Стъпка 6

Нанесете върху всички повърхности грунд, изчакайте да изсъхне и нанесете желаната от Вас разцветка боя. Изчакайте боята да изсъхне. Обърнете конструкцията от долната й страна и монтирайте колелцата за мебелировка. Сложете подвижната масичка – табуретка в стаята, където можете да я използвате като масичка за кафе и като рафтче за книги.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
табуретка за всекидневната, табуретка с рафтчета, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg