фирми продукти
представяме
работа
 
Практичен рафт – закачалка за стената

Заменете скучната стара закачалка с практичен рафт за окачване на дрехи, шалове и шапки. Той може да се направи от няколко парчета дървесина и няколко клонки, които сте събрали от гората. Рустикалната закачалка е интересна фокусна точка за всяка стая, но е особено подходяща за антрето. Тя създава впечатление, че гледате природна картина през прозореца на стаята и е интересна щриха за всеки дом.

Практичен рафт – закачалка за стената


Необходими материали:

- дървесина за изработване на рамката на закачалката, 2 бр. 90 х 18 х 1200 милиметра за дългите части и 2 бр. 90 х 18 х 400 милиметра, като можете да промените размерите по свое усмотрение
- дървени клонки
- дрелка
- трион
- лепило
- винтове за дървесина
- боя и четка за боя
- метална клиновидна окачалка или Г-образни скоби за окачване на рамката на стената


Инструкции:

1. Изрежете дървесината на указаните размери, а ако не разполагате с инструментите да ги нарежете, поръчайте на някого да го направи вместо Вас. Размерите могат да варират според Вашето желание и размерите на стената. Можете да изработите рамката за закачалката по-висока или по-дълга от показаната, ако искате да съхранявате повече вещи върху нея. Тествайте частите и пробийте с дрелка отвори върху двете дълги части на рамката. Пробийте също отворите за монтаж на окачалката или металните скоби.

Практичен рафт – закачалка за стената


2. Сглобете рамката, като използвате винтове за дървесина и лепило. Захванете с винтове клиновидната окачалка или металните скоби в задната страна на рамката, за да можете да я окачите върху стената.

Практичен рафт – закачалка за стената


3. Изребете дървени клонки с разклонения, които ще използвате за окачване на дрехите, шаловете и шапките. Изрежете ги така, че да пасват на вътрешността на рамката и да влизат плътно в нея. Изрежете на желаната дължина разклоненията за окачване и обработете с шкурка, за да ги изгладите от неравностите. Гъстотата на клонките зависи от Вашето желание. Изгладете добре повърхностите, които са в контакт с рамката, за да паснат добре.

Практичен рафт – закачалка за стената

Практичен рафт – закачалка за стената

Повторете с всички клонки, които искате да използвате, като най-добре е да монтирате клонки с различна дебелина и различен брой "закачалки" върху тях.

Практичен рафт – закачалка за стената


4. Изправете всяка клонка, вмъкнете я вътре в рамката на желаната позиция спрямо другите и пробийте с дрелка отвор през рамката и през клонката. Съобразете дължината на пробива с тази на винтовете за дървесина. Ако искате да нанесете боя върху рамката, добре е да боядисате повърхностите преди да монтирате клонките, защото боята се нанася по-лесно без тях.

Практичен рафт – закачалка за стената


5. Най-добре е да номерирате клонките, след като ги отстраните, за да боядисате рамката. Изчакайте боята да изсъхне добре. Монтирайте клонките на позициите им с винтове за дървесина, като ги захванете от долната и от горната част на рамката.

Практичен рафт – закачалка за стената

Можете да използвате допълнително лепило, за да сте сигурни, че клонките няма да се разместят от тежестта на вещите, които искате да окачвате върху закачалката. Окачете така оформената закачалка върху стената на стаята.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
практичен рафт, закачалка за стена, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg