фирми продукти
представяме
работа
 
Как да си направите подвижен бар от стар куфар

Не изхвърляйте стария куфар, а го използвайте, за да изработите малък подвижен бар на колела. Ако не употребявате алкохол, можете да съхранявате във вътрешността на стария куфар всякакви вещи, например книги и горещи напитки. Подвижната конструкция е особено функционална за спалнята и за всекидневната стая, където можете да я използвате като стилна странична масичка.

Как да си направите подвижен бар от стар куфар


Какво е необходимо, за да го изработите: стар куфар с твърди странични части; макетен нож или нож за ажурна резба; тънка мдф дървесина или шперплат; лепило за дървесина; 4 колелца за мебелировка; по желание Г-образни метални скоби; дрелка.


Как да го изработите:

1. Почистете добре всички повърхности на куфара с парцал. Очертайте периферията на една от страните с молив, на 6 сантиметра от ръбовете. Изрежете по периферията с макетен нож или с трион за ажурна резба, в зависимост от дебелината на стената на куфара. Обработете ръбовете с шкурка, за да премахнете неравностите и треските върху отрязаните повърхности.

2. Пробийте с дрелка 4 отвора върху една от тесните страни на куфара, за да монтирате колелцата. Ако искате конструкцията да стои върху по-дългата страна, пробийте отворите в ъглите й, като така тя ще е по-широка, отколкото висока.

3. Изрежете повърхност от мдф дървесина или от шперплат, която да е с 2 сантиметра по-дълга и по-широка от отвора, който сте изрязали върху твърдата повърхност. Тя ще служи като стена я задната част на отвора.

4. Изрежете от мдф дървесината или от шперплата 4 повърхности, които да монтирате върху страните на куфара, 2 отстрани и по 1 отгоре и отдолу. Сглобете от всички части кутия, която да вмъкнете вътре в куфара. Монтирайте дървената кутия във вътрешността на куфара с лепило, като премахнете тъканта отвътре. След като вкарате кутията, не забравяйте да затворите добре ключалката на куфара, за да не се отваря конструкцията, докато я местите.

5. Пробийте с дрелка отвори в дървената кутия, за да монтирате рафтовете във вътрешността на куфара. Изрежете рафтчетата по размер на вътрешността на кутията, така че да ги затопорите в нея. Можете да ги захванете с гвоздеи и лепило за дървесина, или с Г-образни метални скоби.

6. Захванете с лепило твърда тъкан или кант по ръба на отвора в предната част на подвижната конструкция. Когато затворите куфара, ръба пасва така, че не позволява на дървената кутия вътре да се мести. Същото важи и за рафтчетата.

7. Монтирайте в долната част на конструкцията колелцата за мебелировка. Можете да ги захванете предварително, преди на монтирате дървената кутия или да прокарате винтчетата през дървесината за повече стабилност.

8. Обработете дървесината с шкурка и по желание нанесете оцветител или боя. Външните повърхности на конструкцията също можете да обработите с боя или да я декорирате с декупаж техника.


Източник: apartmenttherapy.com







Няма коментари


ключови думи
подвижен бар, бар от куфар, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg