фирми продукти
представяме
работа
 
13 употреби на кокосовото масло в грижа за дома

Може би употребявате кокосовото масло в грижа за косата, кожата и здравето си, но вероятно не знаете, че то има няколко приложения в ежедневието, които можете да пробвате. То е достъпно и лесно за употреба, така че е добре да Ви е под ръка по всяко време, за да го използвате, когато Ви е необходимо. Вижте няколко полезни употреби на кокосовото олио, което преминава от твърда в течна форма на стайна температура.

13 употреби на кокосовото масло в грижа за дома


- Смесете малко кокосово масло с есенциално масло от чаено дърво или розмарин и разбъркайте добре. Можете да използвате така получената смес като репелент срещу насекоми върху кожата си, когато стоите на открито или да я употребявате в дома си, за да прогоните мравките и хлебарките. Ако искате да държите досадните насекоми далеч, сложете малко от сместа в зоните, от които те влизат.

- Използвайте кокосовото масло самостоятелно или смесено с малко сода за печене, за да премахнете лепкавите етикети от мебелировката и вещите за дома. Намажете ги и оставете маслото да подейства, след което премахнете етикетите и лепенките много внимателно, за да не увредите повърхностите. Със сместа можете да премахнете остатъците от дъвка върху подметките на обувките си или залепналата дъвка в косата си. Намажете, оставете да подейства и внимателно премахнете дъвката.

- Използвайте кокосово масло, за да полирате повърхностите от метал. С него можете да изтъркате и чугунените съдове за готвене, за да ги полирате. Преди да почистите повърхностите, тествайте върху малка част, за да видите как ще подейства маслото.

13 употреби на кокосовото масло в грижа за дома


- Можете да използвате олиото, за да поддържате китарата си в добро състояние, като го нанасяте като лубрикант върху струните й.

- Нанесете малко кокосово масло върху мека кухненска кърпа и почистете с него засъхналата сапунена пяна по душа и по стените в банята. Изтъркайте добре повърхностите и нанесете със спрей малко оцет, преди да изтъркате със суха кърпа.

- Ако домашните Ви любимци, куче или котка, имат бълхи, можете да пробвате да ги премахнете с кокосово масло. Нанесете го в козината на животното и го оставете да подейства. То е безопасно за животните, така че не е проблем, ако те го погълнат.

- Нанесете малко кокосово масло върху суха кърпа и почистете с нея листата на домашните растения. Така ще замените вредните химически съставки, които се продават за почистване на листата, с натурално средство, което осигурява лъскавина.

- Използвайте кокосово масло вместо минерален спирт, за да почистите четките за боядисване след употреба на бои на маслена основа.

- Нанесете малко кокосово масло върху кухненската ножица, преди да режете някакви лепкави продукти, като например фурми. Така остриетата на ножицата няма да задържат полепнала храна и ще можете да я почистите по-лесно.

- Използвайте кокосовото масло за полиране на мебелировката. Смесете го с малко лимонов сок и нанесете сместа с мека кърпа върху повърхностите, които искате да полирате. Изтъркайте добре с кърпата и почистете повърхността със суха кърпа.

13 употреби на кокосовото масло в грижа за дома


- С малко кокосово масло можете да поправите скърцащите панти на вратите и прозорците. Намажете пантите с маслото и го размажете добре, за да влезе във всички отвори на пантата, така че да редуцира търкането.

- Поддържайте доброто състояние на кухненските дъски с кокосово масло. Нанасяйте го редовно върху дъските и го втрийте добре със суха кърпа. Не е нужно да го отстранявате или отмивате, тъй като то ще попие в дървесината.

- Използвайте кокосово масло, за да поддържате доброто състояние на тапицерията на мебелировката от естествена кожа. Изтъркайте я с мека кърпа, върху която сте сложили малко кокосово масло, а след това избършете със сух парцал.


Източник: plantcaretoday.com







Няма коментари


ключови думи
кокосово масло, грижа за дома, полезно и интересно

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg