фирми продукти
представяме
работа
 
8 способа да обособите зони в стаята

Комбинирайте просторната площ на отвореното разпределение на стаите с функционалността на обособените зони, като сложите разделител в стаята. Вижте няколко предложения.


Антре с кухненска мебелировка

8 способа да обособите зони в стаята

Ако входът на дома Ви влиза директно в кухнята, можете да използвате малък кухненски остров или кухненски плот, за да обособите зоните на антрето и кухненската част. Ако промените нивото на двете стаи, също можете да създадете плавен преход от едната в другата стая.


Остъклена стена за повече светлина

8 способа да обособите зони в стаята

Двете стаи са отделени с вградена система от рафтове, над която са монтирани остъклени панели. Така рафтовете могат да се използват от двете страни, а светлината не бива блокирана и може да преминава през стъклото. Така двете стаи изглеждат по-просторни и светли. Арката между тях може да се оформи в единия им край или в средата на системата от рафтове.


Антре с шкафче

8 способа да обособите зони в стаята

Ако искате да отделите антрето от съседната стая, използвайте висок гардероб. Така можете да употребявате предната част на гардероба за съхранение на връхни дрехи, а върху задната му част можете да окачите картини или рафтчета. Ако двете стаи не разполагат с достатъчно светлина, можете да сложите гардероб, който не достига чак до тавана, за да не блокирате напълно светлината в пространството.


Обособени стаи с камина

8 способа да обособите зони в стаята

В централната част между двете стаи е изградена стена с камина и вградени рафтчета за съхранение на вещите, като от двете й страни има арки, които водят в другата стая. Така можете да обособите кухнята от всекидневната стая, като не е нужно камината да е с комин, а може да е декоративна, на газ.


Вграден шкаф

8 способа да обособите зони в стаята

Системата от шкафове осигурява достатъчно пространство в кухнята за съхранение на вещите в стаята. От другата страна могат да се окачат картини или рафтчета. От страната на кухнята вратичките на шкафовете са остъклени, за да се създаде по-приветлива външност на разделящата стена.


Отворени пространства с частична стена

8 способа да обособите зони в стаята

Обособете стаите, без да изграждате стени между тях. За да осигурите уединение и да отделите функционално зоните, изградете само частична стена, която не затваря цялото пространство и достига само ¼ от височината на стандартната стена. Така не блокирате светлината между двете стаи и не ги отделяте напълно една от друга, което би създало усещане за теснота, ако зоните са твърде малки.


Уединение с матирано стъкло

8 способа да обособите зони в стаята

Особено що се отнася до банята, матираното стъкло е много функционално. Ако го използвате за врата, която да отделя зоната на тоалетната от зоната за къпане, няма да блокирате напълно светлината, но ще създадете усещане за уединение. Същото се отнася и за изграждането на душ кабината в ъгъла на банята, особено ако тя е много малка и не искате да отделяте напълно част от нея.


Обособени зони с мебелировка

8 способа да обособите зони в стаята

За онези, които живеят в апартамент или в къща с отворено разпределение, мебелировката е бърз и лесен способ за обособяване на различни зони. Можете да използвате кухненски остров, кухненски шкаф или маса, за да отделите кухнята от всекидневната стая, или не много висок шкаф, който можете да използвате за съхранение на вещите и в двете стаи.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
зони в стаята, идеи за дома, полезно и интересно

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg