фирми продукти
представяме
работа
 
Уютна исландска къщурка

Уютната къща е собственост на Halla Bara Gestsdottir и Gunnar Sverrisson, които я купуват през 2008 г. и веднага започват нейната реновация. Сградата е разположена до езерото Vesturhop в северозападната част на Исландия. Тя е построена през 70-те години, а 20 години по-късно е преместена в настоящото й местоположение. Новите й собственици прокарват вода и електричество, а освен това трансформират старата къщурка в уютна вила за ваканцията.

Уютна исландска къщурка


- Част от мебелировката в къщурката е изработена от собствениците от рециклирана дървесина. Атмосферата в стаите е неформална и непретенциозна. Основни разцветки са бяло, синьо и черно, макар че тук-таме могат да се видят щрихи в по-наситени краски на тюркоазено, сиво и неутрални багри. Повечето вещи са на показ, тъй като това създава уютна и неформална атмосфера. Липсата на симетрия и определена стилистичност кара стаите да изглеждат много характерни и приятни.

Уютна исландска къщурка


- Всекидневната стая е в бяло и черно, като комбинацията е завършена от бежовите багри на дървената мебелировка. Огромните прозорци осигуряват светлина в стаята, а меките декоративни възглавнички върху канапето го превръщат в удобна лежанка.

Уютна исландска къщурка

Уютна исландска къщурка


- Къщичката носи типичната за исландските сгради атмосфера, която е допълнена от малката печка в ъгъла на стаята. Стаите не са много големи, но са уютни и изглеждат светли и приятни.

Уютна исландска къщурка


- В стаите са сложени вещи, които носят индивидуални характеристики, като например стълбата, която е опряна върху стената и е трансформирана в стойка с рафтчета. Върху нея се съхраняват част от вещите в стаята, така че да са на видно местоположение.

Уютна исландска къщурка


- Вместо врата, кухнята има завеса, която е монтирана върху метален корниз. Стаята комбинира кухня и трапезария, като не е особено просторна, но притежава характер. Дървената маса е комбинирана с метални столове и е разположена в центъра на стаята.

Уютна исландска къщурка


- Вратичките на част от кухненските шкафове са демонтирани, така че съдържанието на тяхната вътрешност се вижда добре. По-голяма част от вещите в кухнята са разположени върху рафтчета, така че достъпът до тях е бърз и лесен. Стаята е заложила на комбинация от бяло, синьо и кафяво, а изобилието от светлина я прави просторна и светла. Така кухнята не изглежда претрупана, а притежава неподправен котидж стил.

Уютна исландска къщурка

Уютна исландска къщурка


- Спалнята притежава много приятна семпла атмосфера, която е подчертана от комбинацията от разцветки в бяло и бежово. Ажурните завеси са от италианска дантела и памук. Леглото е вградено в стената, като цялостната структура включва ниша за нощно шкафче и ниша за почивка в горната част. Върху стената е монтирана стълба, по която може да се стигне до горното ниво на стаята.

Уютна исландска къщурка

Уютна исландска къщурка


- От външната страна на сградата е оформена зона за почивка върху своеобразната пейка от дървесина, която е монтирана върху фасадата на къщичката. Тя предлага невероятни гледки на суровата исландска природа и кътче за четене в топлото време. Тъй като къщата е недалеч от езерото, тя предлага възможност за релаксация на открито. Покрай фасадата на сградата са разположени градински вещи, които подчертават нейните характеристики и които изглеждат като декоративни щрихи.

Уютна исландска къщурка

Уютна исландска къщурка

Уютна исландска къщурка


Източник: designsponge.com







Няма коментари


ключови думи
исландска къща, полезно и интересно, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg