фирми продукти
представяме
работа
 
10 неща, които не се харесват на потенциалните купувачи

За онези, които са решили да продадат къщата или апартамента си, е от съществено значение да знаят какво да променят във външността на стаите, за да привлекат повече купувачи и да повишат цената. Има неща, които потенциалните купувачи като цяло не харесват и би било полезно да промените, преди да пуснете къщата или апартамента за продажба. Някои от нещата са лесни за изпълнение, затова не бива да пропускате да ги оправите преди продажбата.


1. Неприятни миризми в стаите

10 неща, които не се харесват на потенциалните купувачи

Експерти в бранша съветват преди да дойдат потенциални купувачи, да изпечете сладки с канела, тъй като се смята, че това е един от най-любимите аромати на хората. Ако усещате в стаята някаква неприятна миризма, намерете източника й и го отстранете, тъй като тя може да се окаже особено важна за продажбата. Едно от първите неща, което отчитат хората, когато влязат в дома Ви, е миризмата, дори преди да успеят да разгледат стаите в него. Преди да обявите дома си за продажба, почистете мокетите и килимите, за да отстраните неприятната миризма. Използвайте ароматизатор за стаите, за да създадете по-приятна атмосфера.


2. Мръсни стаи, особено кухня и баня

Поддръжката на чистотата на стаите не е лесна работа, особено ако имате малки деца. Ако обаче искате да продадете дома си изгодно, трябва да се постараете да почистите всички стаи, особено кухнята и банята, чиято чистота прави особено впечатление. Уверете се, че в мивката няма мръсни съдове, а плочките на банята са чисти. Не се опитвайте да скриете мръсотията по шкафовете, тъй като често потенциалните купувачи отварят и проверяват вътрешната им част.


3. Неподредени стаи

10 неща, които не се харесват на потенциалните купувачи

Дори да прояви разбиране, потенциалният купувач няма да може да прецени състоянието на стаите, ако те са разхвърляни. Преди да покажете къщата или апартамента си, подредете играчките и оправете мръсното пране, минете с прахосмукачка и дръпнете пердетата. Почистете масите и плотовете, сложете няколко фруктиери с плодове.


4. Недостатъчно светлина в стаите

Никой не иска да влезе в мрачни стаи с недостатъчно светлина в тях, още повече, че така стаите не могат да се разгледат добре. Така потенциалните купувачи могат да решат, че криете нещо от тях. Заменете слабите крушки с по-силни, дръпнете завесите и пуснете всички лампи в стаята, ако навън е тъмно.


5. Твърде ярки стени и тапети

10 неща, които не се харесват на потенциалните купувачи

Дори да Ви се струва, че всичко в стаята е изпипано с вкус, потенциалните купувачи може да са на друго мнение, затова избягвайте ярките и крещящи стени и тапети. Ако решите да продавате апартамента или къщата си, сменете ярките разцветки с неутрални и махнете всякакви натрапчиви произведения на изкуството от стените, тъй като те могат да повлияят върху начина, по който стаята изглежда.


6. Неподдържана външна част

Ако продавате къща, трябва да знаете, че външната площ е не по-малко важна от вътрешната. Затова подрежете храстите и почистете моравата пред къщата.


7. Цял килим или мокет върху настилката

Ако е възможно, особено ако под мокета има хубава настилка, махнете го. Освен че задържа мръсотия и неприятни миризми, огромният мокет или килим може да се окаже спънка за продажбата. Дървената настилка е много по-предпочитана от купувачите.


8. Неподреден коридор

10 неща, които не се харесват на потенциалните купувачи

Това е първата стая, която потенциалните купувачи виждат, затова е особено важно впечатлението, което ще им направи. Почистете стаята, подредете я и сложете букетче цветя. Приберете обувките и почистете вътрешността на шкафовете.


9. Домашни животни

Някои хора са алергични спрямо домашни животни, а други не ги харесват, затова докато потенциалните купувачи разглеждат дома Ви, най-добре е да се уверите, че кучето или котката Ви няма да се покажат. Изведете ги на разходка или ги дайте временно на съседите. Не забравяйте да почистите космите от мебелировката и от настилката, тъй като могат да направят впечатление.


10. Присъствието на собствениците

Ако сте дали на агент по имотите да продаде апартамента или къщата, добре е да не присъствате на разглеждането от потенциалните купувачи. Във Ваше отсъствие те ще се отпуснат да разглеждат по-обстойно и имате по-голям шанс да продадете имота.


Източник: freshome.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, полезно и интересно, усъвършенстване на дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg