фирми продукти
представяме
работа
 
6 очарователни трансформации на стаи

Можете да се вдъхновите от тези невероятни трансформации на стаи, за да промените стаите в собствения си дом. Някои от промените са по-сериозни, а други са по-повърхностни.


Трансформация на трапезария

6 очарователни трансформации на стаи

Трапезарията е обзаведена с просторна пейка под прозореца, под която има чекмеджета за съхранение на вещи в стаята. Цялата стена е трансформирана така, че цялостният панел включва пейката и зони с рафтчета отстрани. Така стаята е изпълнена със светлина, тъй като прозорците са открити. Трансформацията изисква повече работа, тъй като е изградена цялата структура. Освен това стените на стаята са частично покрити с бяла ламперия, която пречупва светлината и прави трапезарията по-светла. Горната част на стаята е в наситено червено, но разцветката вече не е толкова натрапчива, колкото преди трансформацията. Махнати са старите завеси на прозорците, покривката на масата и килима върху настилката, като така стаята се отваря визуално.

6 очарователни трансформации на стаи

Преди трансформацията трапезарията изглежда тъмна и претрупана с вещи. Тъмните разцветки и тежките завеси правят стаята да изглежда по-малка и мрачна. Трапезарията има твърде формална външност.


Трансформация на баня

6 очарователни трансформации на стаи

Макар трансформацията на банята да не е чак толкова натрапчива, собствениците на къщата решават да я ремонтират, тъй като външността й била твърде остаряла. Реновацията на стаята включва смяна на настилката, като фаянсовите плочки са заменени от мраморна настилка. Сменена е старата тоалетна чиния, като е монтирана модерна, която пести вода. Сменена е мивката, като е монтиран шкаф за баня с по-малки размери. Голямото правоъгълно огледало е заменено от кръгло, а лампите са монтирани така, че банята изглежда по-светла и просторна. Като цяло промените не са големи, но стаята има много по-модерна външност.

6 очарователни трансформации на стаи

Преди трансформацията стените са в безинтересна бяла разцветка, а обзавеждането в стаята е старо и изхабено. В стаята няма достатъчно светлина, така че огромното огледало не върши почти никаква работа в банята.

6 очарователни трансформации на стаи

В новата баня са монтирани тесни рафтчета в малката ниша между стените. Върху тях могат да се съхраняват част от вещите в банята.


Трансформация на котидж трапезария

6 очарователни трансформации на стаи

Макар къщата да е построена още в края на 19 век, реновираната трапезария е стилна и модерна. Промяната в стаята е огромна, тъй като старата трапезария е напълно изменена. Основни разцветки са бяло и синьо, като светлите краски подчертават модерната външност на стаята. Основната промяна е монтирането на дървена ламперия в бяло, като стените над ламперията са боядисани в синьо. Настилката, масата и килимът са оставени същите.

6 очарователни трансформации на стаи

Преди цветната реновация стените са в приглушена сиво-зелена разцветка, която се губи на фона на мрачната атмосфера в стаята и я прави още по-тъмна.


Трансформация на детска стая

6 очарователни трансформации на стаи

Бебешката стая е трансформирана в детска стая, с вградено в стената легло със стълба. Леглото е разположено в ниша, която преди това е била вграден гардероб и част от неупотребявано стълбище за таванската стая. Освен това стените в детската стая са пребоядисани в приятна зелена разцветка, която подчертава искрящата външност на бялата мебелировка. Настилката е оставена в оригиналната си форма, но е добавен голям шкаф за вещите в стаята.

6 очарователни трансформации на стаи

Тъй като стаята не е много голяма, неупотребяваната част от нея само хаби от пространството й. Вграденият гардероб не е практична идея за съхранение на вещите, а белите стени са скучни и безлични.

6 очарователни трансформации на стаи

В трансформираната детска стая нишата за леглото изглежда малка, но включва малка зона за съхранение на дребни вещи.


Трансформация на винтидж кухня

6 очарователни трансформации на стаи

Просторната кухня е трансформирана не само в стилна, но много функционална зона в къща с високи тавани. Тя е модерна като външност, но притежава винтидж чар. Основната багра в стаята е бялото, което я прави още по-светла и просторна. Белите стени, таванът и кухненските шкафове контрастират на тъмните плотове и настилката от дървесина. Откритите рафтове върху стената придават на кухнята по-отворено разпределение.

6 очарователни трансформации на стаи

Старата кухня изглежда изхабена и безлична. Настилката е от линолеум и изглежда остаряла като външност и шарка. Кухненските шкафове са в същите разцветки преди и след трансформацията, но като цяло външността на кухнята е променена.

6 очарователни трансформации на стаи

Над модерната, но с винтидж външност печка е оформена зона за съхранение на вещи в кухнята, която подчертава характера на трансформацията.


Трансформация на стаята за пране

6 очарователни трансформации на стаи

Спретнатата малка стая за пране не е променена коренно, но нейната трансформация изглежда голяма, тъй като са добавени багри и функция. Стената в дъното на стаята е превърната във фокусна точка с шаблонни шарки в бяла и синя разцветка, които координират с разцветките на килима. Пералнята и сушилнята са отделени до стените с кошче за смет, а над тях е оформена зона за вещите в стаята с шкаф и рафтчета върху стената.

6 очарователни трансформации на стаи

Преди трансформацията стаята изглежда разпиляна и безлична. Стените са в сиво, а дървената настилка е напълно гола. Над пералнята и сушилнята е монтиран метален рафт за вещите в малката стая.


Източник: thisoldhouse.com







Няма коментари


ключови думи
трансформации на стаи, интериор, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg