фирми продукти
представяме
работа
 
Как да обзаведете детската стая за 2 деца

Често се случва двете деца в семейството да делят една стая. Ако децата са на различна възраст и имат различни интереси, добре е да се съобразите с това и да им осигурите отделно пространство. Двойната стая ще направи децата щастливи и ще редуцира кавгите между тях за пространството в стаята.


Разделяй и владей

Как да обзаведете детската стая за 2 деца

Най-добре е да дадете на всяко дете възможност да разполага със свое собствено пространство, дори да се налага да споделя част от стаята с брат или сестра. Ако стаята е достатъчно просторна, можете да монтирате между леглата метална релса на тавана, върху която да окачите завеса. Не е нужно завесата да е много плътна, достатъчно е да осигурява уединение, ако някое от децата има нужда от това. Това се отнася особено за деца от различен пол. Разделете пространството за сън, а ако децата са на различна възраст, обособете зони за игра и за учене, така че да не си пречат. Можете да отделите отделен шкаф за всяко дете или да разделите голям шкаф на 2 части. Оставете всяко дете да реши поне отчасти как да обзаведе своята половина от стаята.


Отделни разцветки

Как да обзаведете детската стая за 2 деца

За да няма раздори между децата ви, използвайте цветен код. Нека всяко дете си избере разцветка. Боядисайте стената, която отделя двете части на стаята в различни краски. Можете да изберете мебелировка и вещи в любимите разцветки на децата, за да знаят кое на кого е и кои вещи са общи и могат да се ползват от двете деца. Тях можете да боядисате в неутрална разцветка или в избрана от децата багра. Опитайте се да създадете усещане у децата, че разполагат със свои собствени вещи, но и да споделят.


Легла с персонална шикозност

Как да обзаведете детската стая за 2 деца

Уверете се, че осигурявате на всяко дете достатъчно възможност да развихри своето въображение и своя вкус. Отделните завивки за леглата, различните шарки върху горната дъска и монограмите върху калъфките на възглавничките са възможност да оформите в 1 стая зони за 2 отделни личности. Оставете децата да залепят апликации и плакати, които харесват, в своята част на стаята.


Едно легло, две деца

Как да обзаведете детската стая за 2 деца

Ако в стаята няма достатъчно пространство и децата са достатъчно големи, монтирайте легло на 2 етажа. В другата част на стаята можете да оформите отделни зони, които да осигурят на децата собствено кътче за игра и учене.


Двойно бюро

Как да обзаведете детската стая за 2 деца

За да могат да работят децата без да си пречат, отделете ги едно от друго. Ако стаята не е достатъчно голяма, за да сложите 2 бюра, изработете двойно бюро от дълга маса и библиотека. Така децата ще могат да оформят своя кът по свой собствен начин и няма да си пречат, докато учат и четат. Вижте повече подробности как да изработите бюрото тук.


Източник: parents.com







Няма коментари


ключови думи
детска стая, обзавеждане, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg