фирми продукти
представяме
работа
 
Нестандартни завеси с надиплена обшивка

Не е нужно да давате много пари за скъпи завеси, можете да трансформирате обикновените пердета в завеси с надиплена обшивка, която им придава нестандартен външен вид. На първата картинка виждате ръчно декорираните завеси, които можете да изработите евтино от обикновени пердета и тъкан в същата разцветка. На втората картинка можете да видите оригиналните завеси, които са на доста по-висока цена.

Нестандартни завеси с надиплена обшивка

Нестандартни завеси с надиплена обшивка


Необходими материали:

- обикновени завеси без декорация, плътни или ажурни
- тъкан в същата разцветка, може чаршаф
- шевна машина
- ножица
- ютия


Инструкции:

1. Изперете завесите и ги окачете да съхнат. Изперете тъканта, която ще използвате за диплите и я оставете да изсъхне. Изгладете тъканта с ютия. Нарежете я на ивици с широчина 16 сантиметра. Дължината им съобразете с дължината на завесите, върху които ще пришиете диплите, като имате предвид, че трябва да я умножите по 3.

2. Тази част на проекта е най-трудоемката и отнема най-много време. Седнете до дъската за гладене и обработете всяка ивица отделно с ютията. Прегънете цялата й повърхност на плисета с широчина 2- 3 сантиметра или повече. Не е нужно всички плисета да са напълно еднакви, така че не се притеснявайте, ако ги изкривите малко.

Нестандартни завеси с надиплена обшивка


3. След като направите всички ивици, захванете ги върху изгладените завеси на равни отстояния. Захванете ги от двете страни с малко хартиено тиксо. С шевна машина минете през средата на всяка ивица, за да я пришиете върху завесата. Ако се окаже, че диплите са твърде дълги за завесите, отрежете излишната дължина, а ако се окаже, че са твърде къси, снадете няколко дължини една до друга.

Нестандартни завеси с надиплена обшивка


4. Махнете тиксото от двете страни на ивиците върху завесите. Нагрейте добре ютията и пуснете опцията за пара. Бавно минете върху всяка ивица, като й придадете "разрошен" вид. Движете ютията върху тъканта в двете посоки, като се стремите да трансформирате плисетата в имитация на жабо. Не се опитвайте да постигнете симетрия, а трансформирайте плисето в движение.

Нестандартни завеси с надиплена обшивка


5. Изчакайте малко, докато плисетата изстинат в желаната форма. Окачете завесите върху корниза и по желание ги захванете с волан настрани.

Нестандартни завеси с надиплена обшивка

Нестандартни завеси с надиплена обшивка


Източник: beauxrevesamore.blogspot.com







Няма коментари


ключови думи
завеси, завеси с обшивка, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg