фирми продукти
представяме
работа
 
Изкуство за стената от хартия

Трансформирайте невзрачните парчета цветна хартия в произведение на изкуството за стената. За проекта са Ви необходими подръчни материали и малко свободно време. Можете да изработите хартиената спирала с множество разцветки заедно с цялото семейство, тъй като дори децата могат да помагат. Можете да употребите контрастни багри или такива, които се допълват, а ако Ви омръзнат, можете да ги смените.

Изкуство за стената от хартия


Необходими материали:

- парчета от твърда цветна хартия в разнообразни разцветки
- твърд картон
- молив
- лепило
- ножица


Инструкции:

1. Изрежете от картона квадрат с желаната големина. С молив очертайте леко спирала върху хартията, която започва от центъра и постепенно се увеличава в посока на периферията. Не е нужно да правите кръговете на спиралата на равни отстояния. Ако не се чувствате достатъчно уверени в способностите си да рисувате, можете да свалите от интернет формата на спирала, да я принтирате и да я използвате за очертаване върху хартиената основа.

2. Изрежете с ножица парчета от цветната хартия с формата на листа със заострен край от едната страна и равни от другата страна. Можете да употребявате както парчета хартия от други проекти, така също листове цветна хартия от магазина. "Листенцата" могат да са с различни размери и да варират като дължина и широчина. Не е нужно да ги изрязвате по едно и също време, нито да ги режете с еднаква големина, тъй като различията ще направят спиралата по-интересна на вид. Откъм равната страна на "листенцата" прегънете хартията на 6 милиметра навътре, за да оформите "кукичка", с която да захванете формата върху хартиената спирала.

Изкуство за стената от хартия


3. Захванете с лепило хартиените парчета върху хартиената основа, като нанесете лепилото върху прегънатата част. Можете да ги разположите по свое желание и да ги комбинирате по големина и разцветка. Не е нужно да ги разполагате на равни отстояния или да покривате цялата спирала. Захванете всички парчета от хартия и изчакайте лепилото да изсъхне. Ако не искате да използвате лепило, можете да срежете с макетен нож малки прорези върху спиралата и да вмъкнете в тях "кукичките".

Изкуство за стената от хартия

Ако сте захванали парчетата от хартия по-рехаво, можете да се опитате да изтриете с гума видимите части от спиралата. Ако искате, можете да я оставите така, без да я триете, така че да изглежда като част от цялата форма. Окачете картона върху стената, като можете да сложите основата в рамка или да я захванете с двустранно залепващо се тиксо за стената, тъй като тя не е много тежка.

Изкуство за стената от хартия

Идеи

- Не бързайте. Дори да не направите цялата спирала веднага, можете да я оставите за друг ден. Осигурете си всички необходими материали предварително и работете внимателно, за да не правите грешки.

- Можете да използвате разцветките по свое желание, като ги разпределите хаотично върху спиралата или ги групирате така, че багрите да преливат една в друга. Ако използвате само 2-3 разцветки, спиралата ще е ненатрапчива и балансирана.

- Можете да направите малки версии на спиралата и да ги сложите в рамки върху стената, като ги групирате по няколко.

- За да постигнете монохроматичен външен вид, използвайте хартиени парчета само в една разцветка, но в различни краски.

- Можете да заоблите връхчетата на хартиените форми, като ги оформите подобно на листенца на цветчета, за да омекотите спиралата.

Изкуство за стената от хартия

Изкуство за стената от хартия


Източник: alittlehut.blogspot.ca







Няма коментари


ключови думи
пано за стена, декорация за стена, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg