фирми продукти
представяме
работа
 
Функционална закачалка от старо чекмедже

Ако решите да изхвърляте стар шкаф с чекмеджета, не изхвърляйте всички части, тъй като можете да ги използвате за направата на други вещи. Демонтирайте предната част на старите чекмеджета, за да ги трансформирате в закачалки. Закачалките можете да сложите в антрето или в спалнята, можете да ги оформите по различен начин и да ги комбинирате по няколко.

Функционална закачалка от старо чекмедже


Необходими материали:

- преден панел на старо чекмедже
- малка четка
- дръжки за шкафове за закачалки
- бояджийско тиксо
- линийка
- кръгла гъбка за грим
- отвертка
- дрелка
- бяла спрей боя и бои в желаните разцветки
- маджун

Функционална закачалка от старо чекмедже


Инструкции:

1. Демонтирайте дръжките от чекмеджето и запълнете дупките с малко маджун, за да не се виждат. Изчакайте да изсъхне.

Функционална закачалка от старо чекмедже


2. В зависимост от вида на повърхността на панела, използвайте шкурка, за да обработите дървесината и да премахнете неравностите от маджун върху дупките. Изберете шарката, която искате да оформите върху закачалката и с бояджийско тиксо закрийте онези части, които искате да останат небоядисани в бяло. Можете да използвате показаната шарка и разцветки, или да изберете свои собствени.

Функционална закачалка от старо чекмедже


3. Нанесете спрей боята върху цялата повърхност на старото чекмедже, отпред и отстрани. Оформените с бояджийско тиксо части ще останат небоядисани в използваната разцветка. Нанесете плътен слой и изчакайте боята да изсъхне. Боядисайте също дръжките, които ще използвате за закачалки, като можете да изберете да ги оцветите в 1 или в няколко разцветки, в зависимост от избраните шарки за панела на закачалката. Небоядисаната част можете да оставите така или да нанесете друга разцветка върху нея, като обособите с бояджийско тиксо. Нанесете боята и изчакайте да изсъхне.

Функционална закачалка от старо чекмедже


4. Маркирайте точките, в които ще монтирате дръжките за шкафове, които ще употребявате за окачване на вещите в стаята. Пробийте с дрелка отвори и монтирайте дръжките с винтове за дървесина. Ако използвате различни разцветки, монтирайте дръжките спрямо тях.

Функционална закачалка от старо чекмедже


5. Срежете от гъбката за грим триъгълно парче, което да употребявате като щапка върху повърхността на закачалката. Ако искате, можете да използвате друга форма за щампата, да редуцирате или да увеличите размера на шаблона.

Функционална закачалка от старо чекмедже


6. С малка четка нанесете наситена разцветка боя върху парчето гъбка и щамповайте на равни разстояния шарките върху бялата част на закачалката, като оформите шарката по периферията й. За да не се различават щампите една от друга по своята наситеност и да изглеждат твърде бледи, нанасяйте редовно нова боя върху гъбката. Изчакайте боята да изсъхне добре. Можете да добавите точки в жълто, като ги нарисувате на ръка или употребявате щампа от гъбката.

Функционална закачалка от старо чекмедже

Функционална закачалка от старо чекмедже

Окачете закачалката по желан от Вас начин върху стената. Можете да монтирате метална окачалка за картини или да я окачите директно с винтове.

Функционална закачалка от старо чекмедже


Източник: designsponge.com







Няма коментари


ключови думи
закачалка, закачалка от чекмедже, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg