фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за съхранение на вещите в малката спалня - част 1

Използвайте функционално пространството на малката спалня, за да можете да съхранявате повече вещи, без да създавате хаос.


Компактно нощно шкафче

Идеи за съхранение на вещите в малката спалня - 1

Ако не разполагате с достатъчно пространство за голямо нощно шкафче, малкото шкафче може да се окаже не по-малко функционално. Върху него можете да сложите настолна лампа, а в долната му част можете да съхранявате част от вещите си. Можете да демонтирате вратичката на шкафа, за да виждате съдържанието на неговата вътрешност. Вътре можете да съхранявате книги и други вещи. Ако нощното шкафче разполага с чекмедже, вътре можете да държите мобилен телефон и бижута.


Стенно нощно шкафче

Идеи за съхранение на вещите в малката спалня - 1

Ако не разполагате с много пространство до леглото в спалнята, вместо нощно шкафче върху настилката, монтирайте такова върху стената. То е достатъчно, за да поберете няколко книги и други важни вещи. Стенното шкафче прави стаята да изглежда по-просторна, тъй като пространството под него не е заето с вещи. Ако не можете да съберете настолна лампа, монтирайте я на стената до леглото.


Ниша в стената

Идеи за съхранение на вещите в малката спалня - 1

Ако леглото е до стената и не разполагате с пространство за рафтове и шкафове, можете да оформите няколко тесни ниши в стената. Рафтчетата са достатъчни за съхранение на книги и няколко декоративни вещи. Ако те не са достатъчно високи, за да сложите настолна лампа, монтирайте я над леглото в спалнята.


Кухненски шкаф в стаята

Идеи за съхранение на вещите в малката спалня - 1

За да използвате пространството в стаята във височина, използвайте кухненски шкаф вместо нощно шкафче. Горната част можете да запълните с дрехи и спално бельо, а в долната можете да съхранявате вещи, които използвате преди сън. Едно от чекмеджетата трансформирайте в рафтче за настолна лампа.


Масичка вместо нощно шкафче

Идеи за съхранение на вещите в малката спалня - 1

Ако имате повече място между леглото и стената, сложете тясна, но дълга масичка с рафтче. Така можете да подредите част от вещите си върху нея, като имате бърз достъп до тях. Можете да трансформирате масичката в тоалетка, като сложите стенно огледало и сгъваем стол. Така ще използвате мястото в спалнята по-пълноценно.


Стойка за бижута

Идеи за съхранение на вещите в малката спалня - 1

Върху малкото шкафче можете да съхранявате бижутата си така, че да можете да ги намирате всеки път, когато са Ви необходими. Сгъваемата дървена стойка е особено подходяща за това, тъй като върху нея можете да съхранявате бижутата в порцеланови купички или дори в чашки за чай. В горната част на стойката сложете обикновена рамка за картини, върху която сте монтирали няколко кукички. Върху тях можете да слагате бижута като гривни и гердани.


Компактна масичка

Идеи за съхранение на вещите в малката спалня - 1

Малка масичка или шкафче може да се трансформира в тоалетка за спалнята, върху която да съхранявате бижута и козметика. Монтирайте върху стената огледало, а бижутата съхранявайте върху стойка във височина.


Стена от шкафове

Идеи за съхранение на вещите в малката спалня - 1

Ако едната стена в спалнята е скосена и се пада под покрива, използвайте максимално долната й част, като монтирате редичка от шкафове, в които да съхранявате вещите си. Част от вещите можете да държите отгоре, а до леглото в спалнята можете да сложите малка кръгла масичка, върху която да сложите настолната лампа и будилник. Уверете се, че не ограничавате натуралната светлина, тъй като това ще направи малката спалня да изглежда по-тясна и мрачна.


Пейка под скосения покрив

Идеи за съхранение на вещите в малката спалня - 1

В малката ниша под скосения покрив можете да оформите кът за четене с вградена пейка и малка масичка. Така ще използвате пространството в тясната ниша, вместо да я оставите празна.


Очаквайте втора част

 

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
малка спалня, съхранение на вещи, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg