фирми продукти
представяме
работа
 
Издръжлив интериор за малки деца

Ако имате в дома си малки деца, това не означава, че не можете да обзаведете стаите стилно. Трябва само да подберете подходящите тъкани и мебелировка, които да са издръжливи на набезите на хлапетата.


Супер канапе

Издръжлив интериор за малки деца

Ако избирате канапе, което да е подходящо за деца, предпочитайте такова с меки ръбове и в тъмни разцветки, като най-добре е тапицерията да може да се сваля и пере, за да не се налага да я търкате върху мебелировката. Тапицерията трябва да е тъмна и от материя, която трудно задържа петна, например микрофибър или полиестер. Конструкцията трябва да е стабилна, за да не могат децата да преобърнат канапето, ако решат да скачат върху него.


Издръжливи маси

Издръжлив интериор за малки деца

Купувайте маси със заоблени ръбове и лесна за почистване повърхност. За масичката за кафе във всекидневната стая изберете ниска маса, върху която децата могат да творят. Ако искате да изберете издръжлива маса, купете такава, която е създадена за екстериорна употреба, например за верандата или за терасата, тъй като този вид мебелировка е особено издръжлива.


Издръжлив килим

Издръжлив интериор за малки деца

Настилката от твърда дървесина е най-подходяща за дом с малки деца, особено за детската стая, тъй като е издръжлива и се почиства лесно. Децата обаче няма на какво да играят на пода и не е безопасно, ако тъкмо прохождат и падат често. Затова изберете за цялата настилка или само за определени зони издръжлив килим, като най-добре е той да се състои от отделни части, които могат да се почистват и заменят.


Функционални табуретки

Издръжлив интериор за малки деца

Табуретките тип пуф и барбарон са особено подходящи за детската стая, тъй като са издръжливи и меки, което ги прави безопасни за децата. Изберете такива, които са с тапицерия от винил или изкуствена кожа. Важно е мебелировката да е стабилна на катурване, да няма остри ръбове и да се почиства лесно.


Лесни за почистване стени

Издръжлив интериор за малки деца

За да не се налага да пребоядисвате често стените заради белите на децата, които са решили да рисуват върху тях, нанесете върху долната им част миеща се боя, най-добре в тъмни разцветки. В горната част на стените нанесете светли краски, за да не бъде стаята твърде мрачна, като там можете да използвате стенни апликации или да изрисувате весели картинки. Малките деца няма да могат да достигнат до тази част на стените, затова няма от какво да се притеснявате. Избягвайте да използвате тапети в детската стая, тъй като те лесно могат да бъдат скъсани от малчуганите, а парчета от тях могат да попаднат в детската уста. Предпочетете стенни апликации върху боя.


Издръжлива покривка

Издръжлив интериор за малки деца

Направете си сами издръжлива покривка за масите, като изрежете по размер на масата парче мушама или третирана памучна тъкан. Можете да направите по периферията форми, които внасят в стаята щипка шикозност. Мушамата е лесна за почистване и е особено подходяща за употреба в стаи с малки деца, тъй като петната могат да се премахват само с мокра кухненска гъбка.


Функционални столове

Издръжлив интериор за малки деца

Ако не искате да купувате нови столове с по-издръжлива тапицерия, заменете тапицерията на тези, които имате вкъщи с нова. Изберете тъкан, която е издръжлива на късане и не задържа петна, например изкуствена кожа или третиран с пвц покритие лен. Изкуствената кожа се почиства лесно само с кърпа. Конструкцията на столовете трябва да е стабилна и без остри ръбове или зачупени трески.


Издръжливи материи

Особено подходящи са микрофибърната материя и изкуственото кадифе, които не се късат лесно и са лесни за почистване. Други варианти са грубите памучни тъкани или дънковата материя, които могат да се перат в гореща вода, без да се повредят. Изкуствената кожа се почиства лесно и не задържа петна. Винилът е издръжлив на износване и не се цапа.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
интериор за детската, детски стаи, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg