фирми продукти
представяме
работа
 
Кухненска трансформация в светли разцветки

Понякога не е нужно много, за да се трансформира тъмната и еднообразна кухня в светла и просторна стая. Достатъчно е да се добави подходяща мебелировка и да се акцентира върху светлите краски.

Кухненска трансформация в светли разцветки


След трансформацията

Кухненска трансформация в светли разцветки

Съседната на всекидневната стая зона е отделена за кухнята и трапезарията. Тъй като разпределението е отворено, а стаята разполага с няколко прозореца, светлината може да преминава от едната зона в другата, като по този начин пространствата изглеждат по-просторни. Основен фокус на трансформацията са светлите разцветки и подходящ подбор на мебелировка, така че малката стая да не изглежда претъпкана.


Преди трансформацията

Кухненска трансформация в светли разцветки

Кухнята изглежда студена и тъмна, основно заради разцветките, керамичната настилка и малкото естествена светлина. Макар да не е много просторна, стаята може да комбинира кухня и трапезария. П-образната зона с кухненски шкафове не е голяма, но е добра основа за изграждане на неутрална кухня. Дървесината е традиционна и топла, но изглежда твърде тъмна.


- Тъй като под фаянсовата настилка подът е от дървесина, керамиката е премахната, настилката е обработена и е боядисана в наситена шоколадова краска. Тя контрастира на светлите разцветки върху стените на кухнята и на светлите кухненски шкафове. Кухненските плотове са заменени с ламинат в прасковена багра. Всички части на тавана, заедно с гредите, които придават текстура на стаята, са боядисани в бяло. Бели са също рамките на прозорците и техните щори. Едната част на П-образната зона е трансформирана в зона за закуска с високи столове. Над нея са сложени интересни, но ненатрапчиви лампи с нестандартна форма и светло бежова краска.

Кухненска трансформация в светли разцветки

 
- За да не стане кухнята твърде еднообразна, кухненските шкафове са боядисани в много светла разцветка на сиво-бежово. Бялата облицовка между редовете не е сменяна, тъй като подхожда на новата външност на кухнята. Освен това разцветката се съчетава перфектно с металната повърхност на вградените уреди. Мекият контраст между настилката и стените на стаята е подчертан от бежовите краски върху плетените седалки на столовете и върху лампите над кухненската зона.

Кухненска трансформация в светли разцветки


- Щорите върху прозорците са сменени с нови, като тяхната разновидност наподобява капаците на котидж къщите и тази външност е много по-подходяща за къщата, тъй като тя е вила на морския бряг. Така получената комбинация от разцветки, текстури и повърхности е трансформирала тъмната и тясна кухня в светла и просторна стая. В другата част на стаята е обособена трапезария, в която са употребявани подобни акценти, както в кухненската част. Масата е в тъмнокафява разцветка като настилката, столовете са в бяло, а над масата има същите лампи като в кухнята.

Кухненска трансформация в светли разцветки

Източник: remodelaholic.com







Няма коментари


ключови думи
кухня, интериор, декорация

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg