фирми продукти
представяме
работа
 
Проекти с бродерия

Вече Ви показахме няколко проекта с бродерии, които можете да сложите върху тъканите в стаите. Те са изработени с цветни панделки, които са нарязани на тънко по дължина. Можете да комбинирате своя собствена идея за тъканите или да използвате показаните по-долу комбинации. Всяка част от шева има собствена техника за изпълнение, като комбинацията от тях създава невероятна бродерия. За шевицата са Ви необходими само цветни панделки, едноцветна тъкан, игла за бродерия и ножица.


Прав бод

Проекти с бродерия

Използвайте голяма игла, в която можете да вденете тънката панделка с широчина 4 милиметра. Вържете възел в края на панделката, за да не се изплъзва от иглата. Бодът е подходящ за оформяне на цветчета и листенца. Проврете иглата през точка А и я издърпайте. Вмъкнете я на желаното разстояние, точка В, и я издърпайте.


Бод през панделка

Проекти с бродерия

Вмъкнете иглата през тъканта в точка А, издърпайте я и я вмъкнете от горната част на панделката, така че иглата да мине през нея. Така ще се получи интересна гънка, която е подходяща за венчелистчета на цветчета.


Равен бод

Проекти с бродерия

За да оформите стеблата на цветчетата, използвайте този усукан бод. Проврете иглата през точка А, издърпайте панделката с нея и вмъкнете иглата в точка В на 13 милиметра от точка А, като панделката е отдолу на иглата. Измъкнете иглата през точка С, която е между двете първи точки, на 5 милиметра от точка В. Издърпайте иглата и продължете със същата техника.


Френски възел

Проекти с бродерия

Измъкнете иглата през точка А, вмъкнете я под панделката в посока наляво и увийте панделката 2 пъти около нея. Проврете иглата през точка В и стегнете възела. Този бод е особено подходящ за оформяне на точки и сърцевинната част на цветчета.


Бод с възел

Проекти с бродерия

Проврете иглата през точка А, завъртете панделката на клуп и я вмъкнете от горната част в точка В. Изкарайте я през точка С и вмъкнете иглата с панделката в точка D от другата страна на клупа.


Бод с клуп

Проекти с бродерия

Лесен бод за бродерия с цветчета е да изкарате иглата нагоре, да я вмъкнете близо то първата точка, за да оформите клуп и след това да я извадите нагоре през центъра на панделката. Продължете със същата техника по окръжност.


Бод за розичка

Проекти с бродерия

Оформете с иглата и панделката 5 дълги бода с общ център, които да са на равни отстояния. Проврете иглата близо до централната точка и започнете да вплитате панделката, като провирате иглата под и над дългите бодове. Можете да оформите розичките с желаната гъстота и големина. Накрая проврете иглата от долната страна на тъканта и завържете панделката.


Покривка за маса

Проекти с бродерия

Оформете с няколко различни бода покривката на масата, като оформите цветчета с клупчета и сложите в центъра им няколко френски възела. Листенцата оформете с клуп с възел, а формата можете да избродирате като стебло.


Възглавничка с монограм

Проекти с бродерия

Оформете буквичките върху декоративната възглавничка, като комбинирате няколко розички, клупове и цветчета от френски възел с мъниста в центъра.


Салфетки за хранене

Проекти с бродерия

Оформете салфетките за хранене от тъкан с цветчета на теменуги в синьо, розово и зелено, като използвате показаните бодове. Можете да оформите още детайли с конец за бродерия и да поиграете с багрите.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
проекти с бродерия, бродерии, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg