фирми продукти
представяме
работа
 
"Тиква" от капачки и канела

За да отпразнувате есента можете да създадете тази лесна за направа "тиква", която можете да сложите на масата или върху шкафчето. Тя е направена от метални капачки за буркани и пръчки канела. Капачките можете да боядисате в охра, за да наподобяват разцветката на тиква. Можете да направите няколко "тикви" в няколко размера и да ги сложите една до друга. Можете да комбинирате с други есенни аксесоари, за да оформите празнична есенна декорация за стаите.

Тиква от капачки и канела


От какво имате нужда:

- капачки за буркани, бройката им зависи от дебелината и размерите им
- оранжева прежда
- оранжева спрей боя
- няколко пръчки канела за "дръжки" на "тиквите"


Как да ги направите:

1. Изрежете в центъра на капачките отвор, за да ги нанижете. Обработете острите ръбове с метална пила, за да не се порежете. Подредете капачките върху картонена повърхност. Нанесете спрей боя върху тях, като се опитате да покриете всички части на капачките, но се фокусирате върху външната част. Изчакайте боята да изсъхне добре.

Тиква от капачки и канела


2. Изрежете дълго парче от преждата в оранжево и нанижете една по една капачките върху него. Ако не искате да режете изцяло централната част на капачките в първа стъпка, можете да изрежете само отвор върху страничната част на капачките.

Тиква от капачки и канела


3. Издърпайте добре парчето прежда и завържете двата края, така че от капачките да се образува окръжност. Срежете излишната дължина от преждата. Подредете капачките на равни отстояния, така че да образуват формата на тиква. Колкото по-нагъсто са капачките, толкова по-добре, за да не остават празнини между тях. Добре е преди да завържете на възел дължината от преждата, да проверите достатъчна ли е бройката им.

Тиква от капачки и канела


4. Сложете върху масата или шкафчето "тиквата" и пъхнете в отвора в центъра на окръжността от метални капачки пръчка или няколко канела. Най-дългата част от тази идейка е съхненето на боята, така че можете бързо да направите няколко "тикви", като режете и нанизвате боядисаните капачки, докато другите съхнат от боята.

Тиква от капачки и канела


Източник: funhomethings.com







Няма коментари


ключови думи
тиква от капачки, декорация, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg