фирми продукти
представяме
работа
 
Малък душ за малката баня

Използвайте максимално пространството в малката баня, тъй като то така или иначе е ограничено. Има начини да оползотворите стените на банята и да вмъкнете ниши за съхранение на вещи до душа. Вижте няколко малки душа за малката баня.


Душ кабина в ъгъла

Малък душ за малката баня

Ако вратата в банята отделя ъгъла така, че не можете да сложите нищо в него, оформете душ кабина. Тя може да е с неправилна форма, като следва извивките на ъгъла така, че да не пречи на входната врата на стаята. Вратата на кабината трябва да е от страната, от която нищо не пречи тя да се отваря. Пред нея трябва да има пространство за отваряне от поне 60 сантиметра.


Стъклена кабина

Малък душ за малката баня

Тъй като малката баня не разполага с много пространство, не заграждайте душ кабината със стени или с непрозрачни плоскости. Добре е тя да е от прозрачно стъкло, така че банята да изглежда по-просторна. Тъй като най-добре е да оформите душ кабината в ъгъл на банята, необходими са Ви само 2 прозрачни плоскости. От едната страна, за да не губите от пространството, можете да изградите частична стена, до която да е монтирана мивката.


Ниша в стената

Малък душ за малката баня

Не губете от пространството за монтаж на рафтчета за баня. Вместо това оформете в стената ниша, в която можете да съхранявате гъбата за миене и душ гела, шампоан и сапун. Така те са на ръка разстояние по време на миене. Нишата може да е облицована със същите фаянсови плочки като стената или да се различава от нея.


Комбинация от душ с вана

Малък душ за малката баня

Ако в банята няма достатъчно пространство за душ и за вана, комбинирайте ги. Можете да вземате душ във ваната, така че да не се хаби пространство. Можете да отделите комбинацията от останалата част на банята с прозрачни врати, за да не пръска навън, а можете да монтирате завеса за баня, която да дърпате настрани, когато не ползвате нишата. Прозрачните врати няма да направят банята да изглежда по-тясна.


Душ кабина със стена

Малък душ за малката баня

Ако използвате рядко ваната, превърнете пространството й в душ кабина. Можете да затворите кабината от едната страна с цяла или с частична стена, за да я отделите от останалата част на банята. Ако обаче банята е много малка, по-добре използвайте прозрачно стъкло. Душ кабината можете да затворите с прозрачни вратички или да я отделите от стаята със завеса.


Душ кабина под скосен покрив

Малък душ за малката баня

За баня, която се намира на горен етаж или на тавана, може да се наложи да оформите душ кабината под косен покрив. Така ще спестите пространство в банята и няма да се налага да прахосвате зоната под покрива. Можете да отделите кабината от тоалетната със стена и врата, а от другата част от стаята можете да я отделите с прозрачна стъклена врата. Това е важно, тъй като иначе светлината отвън няма как да достига до зоната на душа.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
малка баня, душ за банята, идеи за банята

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg