фирми продукти
представяме
работа
 
3 проекта с декупаж

Декупажната техника е техника с апликации, която е лесна за направа и е много евтина, но ефектна. За нея са необходими само хартия и лепило, като за повърхност можете да употребявате стените, мебелировката и аксесоарите у дома.


Декупаж на вратата

3 проекта с декупаж

За повече интерес можете да обточите рамката на вратата с декупаж от цветчета. Можете да намерите подходящи шарки в книга с ботанически картинки или да ги свалите от интернет и да ги оразмерите спрямо собственото си желание. Когато се наслагват, шарките се припокриват частично, така че да се създааде илюзията за растения, които обгръщат рамката.

3 проекта с декупаж

Можете да комбинирате черно-бели с цветни хартиени парчета, които да изпъкват на цветната стена покрай рамката на вратата. Ако искате да проверите как ще изглежда колажната техника преди да използвате лепило, подредете частите една спрямо друга и ги захванете с малко тиксо. Стилната техника може да обхваща вратата от 3 страни или само от едната страна.

3 проекта с декупаж

В долната част на стената, върху ламперията, декупажната техника може да се използва по-пестеливо, като се приложи само върху отделни части. Техниката е същата, но можете да не наслагвате шарки една върху друга, а да ги използвате отделно.

3 проекта с декупаж

За декупажната техника са Ви необходими цветна копирна машина или цветен принтер, ако няма да използвате шарките директно от книгата; качествена хартия, колкото може по-плътна, за да не се къса от водата и лепилото; медиум за декупаж, тоест лепило; ножичка; дунапренова четка за лепило и полиуретанова смес за защита.

3 проекта с декупаж

Копирайте желаните шарки върху хартия или ги принтирайте, ако са от интернет. Можете да използвате директно картинките от книга, но ако не искате да я съсипвате, най-добре я копирайте. Изрежете по контурите желаните шарки.

3 проекта с декупаж

Накиснете парчетата хартия в гореща вода, докато ръбчетата на хартията не започнат да се огъват. Това означава, че фибрите на целулозата са започнали да се отпускат.

3 проекта с декупаж

Нанесете с дунапренова четка малко от лепилото върху повърхността, върху която искате да сложите хартиените шарки. Тя трябва да е твърда, за да се захване добре хартията, най-добре да е дървесина на мебелировка или на рамката на вратата.

3 проекта с декупаж

Сложете отгоре върху лепилото накиснатата хартиена шарка. Минете върху нея с влажни пръсти, като можете да сложите още от лепилото.

3 проекта с декупаж

Когато подредите цялата шарка от хартиени парчета, минете върху нея с четката и лепило. Можете да го разредите с малко вода, за да е по-малко гъсто. Оставете лепилото да изсъхне напълно и защитете повърхността с полиуретанова смес.


Декупаж на шкафа

3 проекта с декупаж

Демонтирайте дръжките на чекмеджетата и обработете централната им част с декупаж, така че да оформите що-годе симетрична шарка от двете страни. Когато лепилото изсъхне монтирайте дръжките. Можете да оформите всички чекмеджета еднакво.


Декупаж на рамката на огледалото

3 проекта с декупаж

Обикновената и скучна рамка на огледалото можете да оформите с декупаж, като използвате по-големи шарки, вместо много по-малки. Шарките могат да обточват рамката, сякаш растителността пълзи по нея.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
декупаж, проекти с декупаж, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg