фирми продукти
представяме
работа
 
Бродерия с лекотата на глухарче

Можете да декорирате стените в дома си с бродерия върху обръч за бродиране, която може да се окачи директно върху стената. За целта са Ви необходими само обръч, цветна тъкан и цветни конци за бродерия. Вижте как можете да избродирате глухарче, със схема за бродерията, макар че Вие можете да решите да използвате собствена схема и собствена шарка.

Бродерия с лекотата на глухарче


Необходими материали:

- квадрат цветна тъкан с размери 30 х 30 сантиметра
- обръч за бродерии с диаметър 16 сантиметра
- бял конец за бродерия
- игла за бродерия
- ножичка

Бродерия с лекотата на глухарче


Инструкции:

1. Свалете схемата на глухарчето, ако искате да използвате нея като шарка. Предварително я оразмерете и я пуснете на принтер. Върху стъклото на прозорец прехвърлете върху тъканта контурите на схемата, като използвате креда или молив. Опитайте се да оформите шарката в центъра на тъканта.

2. Сложете цветната тъкан върху обръча за бродерия, така че формата на глухарчето да попадне в централната част. Изпънете добре тъканта по обръча и стегнете системата, за да я застопорите.

3. Използвайте конец за бродерия в бяла разцветка и с 4 нишки, за да избродирате върху цветната тъкан схемата, която сте очертали. Можете да работите със зададената схема на глухарче, с Ваша собствена или да я измисляте на момента. С прав или заден бод оформете горната чат на глухарчето, с верижен шев избродирайте стеблото му, с летящ шев оформете летящите семена, а с френски възел направете крайчетата на горната част. Освен стеблото, другите части трябва да са избродирани с конец с 2 нишки, вместо с 4. Шарката трябва да наподобява по форма узряло глухарче, чиито семенца сякаш се носят по вятъра във въздуха.

4. Махнете тъканта от обръча. С топла ютия изгладете тъканта с бродерия откъм опаковата страна. Върнете бродерията върху обръча, центрирайте шарката и стегнете.

5. Обърнете обръча откъм опаковата страна. Тропосайте по периферията тъканта, която излиза извън окръжността, издърпайте конеца, за да я съберете и вържете на възел. Изрежете с ножичка тъканта на 3 сантиметра от тропоската.

6. Можете да обточите обръча с цветен филц, а в задната част да сложите филцова окръжност върху тъканта извън очертанията.

Бродерия с лекотата на глухарче


Подобни идейки

Бродерия с лекотата на глухарче

Кошничката за материали за плетене можете да декорирате с цветен конец за бродерия, стига нейната структура да го позволява. Можете да оформите глухарчета със син конец, като оформите бодовете подобно на тези на гоблен. Ако структурата на кошничката не позволява шиене, можете да оформите шарките с боя за тъкани.

Бродерия с лекотата на глухарче

Освен тъкан с бродерия, можете да окачите върху стената обръч за бродерия с цветна тъкан, която харесвате като разцветки. Изрежете тъканта, центрирайте я върху обръча, стегнете системата и окачете върху стената.

Бродерия с лекотата на глухарче

С шев можете да оформите разнообразни форми с конци за бродерия. Забийте върху дървена дъска мрежа от гвоздейчета или кабарчета. Захванете цветните нишки за тях, като оформите желаните шарки с конците.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
бродерии, бродерия глухарче, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg