фирми продукти
представяме
работа
 
13 необичайни идеи за дома

Какво ще кажете за аквариум над леглото си? Или за столове за хранене, които се люлеят от тавана? Вижте няколко нестандартни идейки за дома, които могат да Ви накарат да помечтаете.


1. Аквариум над леглото

13 необичайни идеи за дома

Вместо горна дъска на леглото, някои хора предпочитат да имат аквариум. Огромният аквариум стои върху двете странични нощни шкафчета и минава над леглото, така че този, който лежи на него, може да се наслади на морска гледка в спалнята.


2. Абажур с проекция

13 необичайни идеи за дома

Този абажур е обособен така, че когато лампата се светне в тъмната стая, върху стените се проектира сянката на цяла гора. Ако не се притеснявате от тъмните сенки в спалнята си, можете да се насладите на нощ в тъмната гора.


3. Басейн вътре и вън

13 необичайни идеи за дома

Ако не можете да решите дали искате басейна вътре в дома си или навън, ето идея. Басейнът се намира отчасти вътре, отчасти вън, като така можете да се скриете от дъжда и вятъра, или да излезете на слънце.


4. Маса за хранене с люлки

13 необичайни идеи за дома

Хората обичат люлките и никой не е казал, че не могат да ги използват по време на хранене. Тази комбинация от маса и столчета – люлки е особено подходяща за хора, които още пазят детското в себе си и не обичат да стоят мирно, докато се хранят.


5. Пясък под краката на бюрото

13 необичайни идеи за дома

13 необичайни идеи за дома

Ето идея за хората, на които им липсва ваканцията на морето. В стаята е сложена голяма кутия, която е сглобена от дървесина и е напълнена с пясък. Така този, който седи на бюрото, може да стои бос на пясъка и да зарови стъпалата си в него.


6. Стълбище с пързалка

13 необичайни идеи за дома

Можете да слезете по стъпалата или да се пуснете по пързалката, за да стигнете до долния етаж. Особено подходяща идея за къща с деца, които могат да заменят детската площадка със стълбата у дома.


7. Канапе хамак

13 необичайни идеи за дома

За онези, които не могат да изберат между хамак и канапе, комбинацията от двете е добра идея. Хамакът е окачен за тавана на стаята и представлява канапе, което може да се използва като люлка.


8. Пространство под стълбата

13 необичайни идеи за дома

Собственикът на къщата е намерил начин да оползотвори често пренебрегваното пространство под стъпалата, като го е трансформирал в зона за съхранение на вещи. Тя е оформена с чекмеджета, които могат да се издърпват отделно или заедно навън.


9. Пинг понг врата

13 необичайни идеи за дома

13 необичайни идеи за дома

За онези, които обичат тенис на маса, могат да монтират в дома си врата, чиято вътрешна част може да се отваря и да се превърне в маса за тенис. Рамката на вратата стои неподвижна, така че тя е стабилна като конструкция.


10. Стълбище библиотека

13 необичайни идеи за дома

13 необичайни идеи за дома

Пространството между стъпалата и встрани от тях може да се оползотвори за съхранение на книги. Така няма нужда от отделна библиотека, а книгите могат да се вземат, докато се качвате или слизате по стълбата.


11. Къща на дърво в детската стая

13 необичайни идеи за дома

Макар да изисква доста работа, леглото в детската стая може да се трансформира в окачена за тавана кабинка, която наподобява къщичка на дърво. Дървото може да се оформи в долната част от гипсокартон, а горната му част да се нарисува върху стените и тавана на детската стая. Могат да се добавят други "дървета" в стаята и разнообразни детайли, които да подсилят илюзията.


12. Хамак над стълбището

13 необичайни идеи за дома

За къщите на 2 етажа идеята може да спести от пространството, тъй като хамакът е монтиран над стъпалата между нивата в къщата. Ако мрежата е достатъчно здрава, тя може да издържи до двама човека, които могат да четат и релаксират върху нея.


13. Офис в задния двор

13 необичайни идеи за дома

За хората, които работят у дома и искат отделно пространство за работа, тази компактна кутия е оборудвана с всичко необходимо за малък офис. Тя може да се сложи в двора на къщата или в градината, за да работите сред природата.


Източник: boredpanda.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, обзавеждане

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg