фирми продукти
представяме
работа
 
Геометрична шарка за стената в стаята

Не е необходимо да декорирате цялата стена, за да обособите фокусна точка в стаята. Достатъчно е да оформите само част от стената, например долната част, с геометрични щампи в няколко разцветки, като разчупите малко формата по горния ръб на шарката.

Геометрична шарка за стената в стаята


Необходими материали:

Геометрична шарка за стената в стаята

- 4 броя плътен дунапрен или плътна пяна за творческа работа с дебелина 9 милиметра
- голяма линия
- макетен нож или ножици
- 4 броя пластмасови чинии
- нивелир
- няколко разцветки на акрилна боя
- гланц за бои
- дунапренови четки за боя
- латексови ръкавици за защита от боята


Инструкции:

1. Съберете материалите. Очертайте идентични геометрични форми върху плътната пяна, като използвате линията и химикалка. В проекта, който е показан тук, е използван ромб, но Вие можете да използвате всякакви щампи, които изглеждат добре като се щамповат една до друга. Изрежете с макетен нож или с ножици формите от пяната, като внимавате да не изкривите линиите им. Ако се притеснявате дали няма да изкривите щампите върху стената, можете да очертаете линии с молив и нивелир. Преди да започнете да работите, сложете латексовите ръкавици.

2. Сложете отделните разцветки боя в отделни чинии. Сложете по около 3 супени лъжички боя във всяка чиния и добавете по 1 супена лъжичка гланц за бои, за да направите смес. Разбъркайте сместа с дунапренова четка.

Геометрична шарка за стената в стаята


3. Оформете геометричната форма. Сложете щампата наобратно върху хартиена салфетка, потопете дунапреновата четка на някоя от разцветките във вода, потопете я в сместа и разнесете добре върху щампата с движения само в едната посока.

Геометрична шарка за стената в стаята


4. Избършете излишната боя по ръбовете на геометричната форма на щампата. Обърнете я и я опрете върху стената в желаната част. Ако се притеснявате как ще излезе щампата, можете да я тествате върху парче дървесина. Уверете се, че всички части от повърхността на щампата се опират о стената добре.

Геометрична шарка за стената в стаята


5. Намажете с бояджийската смес от друга разцветка втората щампа и повторете стъпки 3 и 4, за да направите цветна щампа върху стената, до другата щампа. Притиснете добре формата върху стената, като леко припокриете формата с предишната форма.

Геометрична шарка за стената в стаята


6. Повторете стъпките с другите 2 щампи, като ги редувате върху стената по разцветка, за да се обособи разноцветна форма от щампи. Нанасяйте от боята върху формите, притискайте върху стената добре и продължете със следващата форма. Можете да следвате някаква последователност, за да изглежда формата по-пригледна или да щамповате без никаква симетричност. Накрая оставете боята да изсъхне добре, като можете да оформите по ръба на шарката няколко несиметрични щампи.

Геометрична шарка за стената в стаята


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
геометрични шарки, шарки за стената, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg