фирми продукти
представяме
работа
 
9 неочаквани употреби на изолацията за тръби

Скоро сте свършили ремонт на тръбите и Ви е останала изолация? Не знаете какво да правите с нея? Ето няколко интересни идеи как можете да употребите изолацията в ежедневните дейности вкъщи и в градината.

9 неочаквани употреби на изолацията за тръби


Омекотете стъпалата на стълбата

9 неочаквани употреби на изолацията за тръби

Сложете парчета изолация върху онези части на стълбата, които могат да се удрят в стената и да я повредят. Така ще омекотите удара и по стените няма да остават следи.


Защитете малките фиданки

Преди да засадите тънките фиданки в градината си, увийте стеблата им в парчета изолация за тръби, за да ги предпазите от увреждане по време на засаждането.


Съхранявайте безопасно триона

9 неочаквани употреби на изолацията за тръби

Срежете парче изолация за тръби с дължината на острието на триона. С макетен нож срежете изолацията по дължина, за да оформите жлеб в нея. Пъхнете острието на триона в изолацията, за да съхранявате инструмента безопасно и да го предпазите от увреждане. Така можете да съхранявате и други остри инструменти.


Омекотете дръжките за по-добър захват

9 неочаквани употреби на изолацията за тръби

За да държите инструментите по-добре, докато ги използвате, омекотете дръжките им с малко изолация за тръби. Изрежете 2 дължини от изолацията, с макетен нож изрежете жлеб по дължина и я вмъкнете над дръжката, така че да я обхване добре. Ако парчетата се местят можете да ги захванете с малко корда или с лепило.


Захванете торбите за смет

Докато се пълнят, торбите за смет често се изплъзват и падат вътре в кошчето, а сметта излиза навън. За да не се случва това, изрежете няколко парчета от изолацията, срежете по дължина жлеб и застопорете по ръбовете на кошчето торбите за смет с тях.


Съхранявайте кабелите

Срежете дължина от изолация за тръби, срежете жлеб в нея и я използвайте, за да съхранявате кабелите, без да се заплитат. В парче изолация можете да съхранявате навит кабел, но в този случай не бива да я режете по дължина.


Опаковайте вещите

Опаковайте вещите в кашони, без да имате нужда от стиропорени парчета за защита или от найлон с балончета. Нарежете на малки парчета изолацията за тръби и сложете парчетата в кашона. Тъй като изолацията е направена от мек порест материал, тя ще защити добре Вашите вещи. Така оформената защита можете да употребявате многократно за съхранение на вещите.


Съхранявайте големи парчета найлон и тъкан

Срежете парче изолация с дължина, която е същата като широчината на парчето найлон или тъкан. Срежете жлеб по дължина и вмъкнете вътре края на найлона или тъканта. Завъртете найлона и започнете да го навивате. Навийте го изцяло и го съхранявайте така. Можте да навиете найлона предварително и да го вмъкнете вътре в изолацията, ако искате да го съхранявате защитен от студа и светлината.


Направете поставка за четките за боя

9 неочаквани употреби на изолацията за тръби

Срежете парче изолация за тръби, срежете по дължина жлеб и го вмъкнете по ръба на панера за боя. Срежете по широчина още няколко жлеба, в които можете да слагате четките за боя и други инструменти, за да стоят те стабилно върху изолацията.


Източник: thisoldhouse.com







Няма коментари


ключови думи
тръби, изолация за тръби, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg