фирми продукти
представяме
работа
 
Цветни идеи за малките бани

Цветовете не служат само за красота, с тях можете да оформите стаята така, че да изглежда по-голяма или по-светла, да оформите фокусна точка и да привлечете внимание. Вижте няколко идеи за цветовете в малките бани.


Изберете настроение

Цветни идеи за малките бани

С разцветките можете да определите настроението в банята, да създадете усещане за дзен или да разчупите стаята с ярки разцветки. Ако държите на наситените багри, вложете ги в банята с аксесоари, а ако предпочитате стаята да е светла, изберете бледи краски и сложете огледала, които да отразяват светлината. Различните разцветки създават различно настроение, както комбинациите между тях.


Вдъхновение от стаята

Разгледайте стаите в дома си, за да откриете кои комбинации Ви допадат най-много. Вдъхновете се от вече съществуващи багри в стаите и в аксесоарите. Разгледайте списания и сайтове по темата, за да си харесате багри за банята.


Погледнете в гардероба

Цветни идеи за малките бани

Можете да се вдъхновите за разцветките в банята от гардероба си. Погледнете тъканите на дрехите, техните шарки, аксесоарите. Различните вещи можете да използвате за вдъхновение по отношение на краските в банята и на шарките в стаята.


Поиграйте си с разцветките

Дори да знаете какви багри и шарки предпочитате, поиграйте си с разцветките в банята, за да откриете какво Ви допада. Можете да използвате тъкани от други стаи или шаблони за багрите. Сложете върху стените шаблоните и се отдалечете, за да прецените добре отдалеч как изглеждат различните шарки. Разцветките имат различна интензивност на различна светлина, така че не можете да разчитате на сетивата си само в определена стая, трябва да раздвижите багрите.


Продължение на багрите

Цветни идеи за малките бани

Стените обикновено са за доминантния цвят в стаята. Ако се притеснявате да не би да прекалите с ярките разцветки, изберете за стените неутрален цвят. В малката стая е важно да боядисате стените в същата разцветка като основната мебелировка, за да не прекалите с краските в стаята. Така банята ще изглежда по-просторна. Ако искате ярки багри, внесете ги с дребни вещи или с няколко шарки върху стените.


Светли и тъмни разцветки

За малката стая най-подходящи са светлите краски, но това не означава, че не можете да употребявате тъмни багри. Можете да ги внедрите като контраст на някакви светли акценти или в шарките, но трябва да сте пестеливи на тъмните разцветки.


Количество на светлината

Цветни идеи за малките бани

Всеки цвят има стойност на отражение на светлината, затова се поинтересувайте в магазина за бои кои разцветки имат най-висока такава стойност. Колкото по-висока е тя, толкова повече цветът отразява светлината и стаята ще е по-светла и просторна.


Смесете неутрални разцветки

Ако искате да играете на сигурно и ще употребявате основно неутрални разцветки, разчупете ги малко за повече интерес в стаята. Смесете различни текстури и използвайте по-нестандартни багри за тавана, вместо обичайното бяло.


Шарки с аксесоари

Цветни идеи за малките бани

Аксесоарите могат да са много полезни за обзавеждане на малката баня, що се отнася до различните разцветки. Те са сравнително безопасни за употреба, ако искате да вмъкнете ярки краски, тъй като могат да се заменят лесно, ако Ви се стори твърде силно като впечатление. Можете да използвате ярка завеса за баня, табуретка или килимче, а можете да заложите на ярко обагрени щори за прозорците на банята.


Източник: bhg.com







25 октомври 2013 15:45 | баня
От: Темежука Илиева
И това ако е малка баня........
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
баня, малки бани, идеи за банята

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg