фирми продукти
представяме
работа
 
8 ефектни проекта с въже

Може би ще останете учудени колко интересни неща могат да се направят с обикновено въже. С него можете да направите дръжки на чекмеджетата или подпорка за вратата, дори окачваща система за лампата. Вижте няколко идейки с въже.


* С въже можете да оформите дръжки на чекмеджетата, особено ако те са старинни, тъй като въжето ще подчертае винтидж външността им. Завържете възел в единия край на парче от въже, проврете го от вътрешната страна на чекмеджето, през отвора за монтиране на дръжката, а в другия край завържете красив възел за дръжка.

8 ефектни проекта с въже


* Вместо перила можете да употребите дълго въже. Захванете въжето в горната част на всяка пръчка от парапета, като можете да оформите няколко възела. Захванете поне 1 дължина от въжето, а по желание захванете още няколко по-надолу по пръчките.

8 ефектни проекта с въже


* Можете да направите окачена система за кухненските съдове, като захванете от тавана 2 метални винта с кука и завържете дълго въже. Въжето прокарайте през метална тръба, за която да се окачват с метална кука съдовете, а двата му края захванете за тавана на кухнята, като ги завържете за винтовете.

8 ефектни проекта с въже


* От въже можете да оформите килимче, макар че ще Ви е нужно доста въже, в зависимост от големината на килимчето. Започнете с малка спирала, като захващате с лепило пластовете, докато оформяте спиралата. Направете няколко големи кръгчета или елипси, които можете да захванете една за друга с лепило и с въже в по-голям сектор, за да оформите голяма конструкция. Вижте повече за това как да направите плетено килимче от въже.

8 ефектни проекта с въже


* Демонтирайте дръжките на чекмеджетата тип топка и ги омотайте с въже във формата на декоративен възел, като захванете въжето с лепило върху дървесината. Изчакайте лепилото да изсъхне и монтирайте обратно дръжките на чекмеджето.

8 ефектни проекта с въже


* Обвийте кабела на таванската лампа с дължина от въже, за да го скриете и да създадете илюзията, че лампата виси на въжето. Увийте кабела плътно и завършете с възел точно над фасунгата, дори можете да създадете илюзия, като разплетете края на въжето под възела, сякаш то е започнало да се къса от тежестта.

8 ефектни проекта с въже


* Акрилната масичка за кафе може да се премества лесно с двете дръжки от двете страни, които представляват 2 дължини от въже. Пробийте отвори, по 2 от всяка страна, а през тях прокарайте въжета, като завържете възел в края.

8 ефектни проекта с въже


* С така наречения "маймунски юмрук", можете да оформите подпора за вратата, като завържете дължина от въже на възел и оформите клуп за окачване в единия край.

8 ефектни проекта с въже


Източник: designsponge.com







Няма коментари


ключови думи
проекти с въже, идеи за дома, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg