фирми продукти
представяме
работа
 
Романтична калифорнийска къща

Светлата и просторна къща в гореща Калифорния е обзаведена от интериорната дизайнерка Patti Skouras, която я показва преди 20 години на своя клиентка, а тя веднага вижда в нея своята мечта. Дизайнерката е работила с оригиналния архитект на сградата повече от година и половина, за да оформи къщата по вкуса на новата собственичка. Резултатът е повече от добър.

Романтична калифорнийска къща


Рустикална трапезария

Романтична калифорнийска къща

Макар оригиналната сграда да е била обзаведена основно в средиземноморския стил на гръцките острови, новата собственичка искала нещо различно и по-традиционно. Тя предпочитала традиционната мекота на европейските къщи, с обичайното за тях обзавеждане. Дизайнерката подбира за къщата разнообразие от старинни вещи и традиционна мебелировка с европейско очарование. Трапезарията е обзаведена с мраморна маса, френски врати и семпли столове в рустикална стилистика. В иначе неутралната палитра на помещението са внесени няколко ярки краски, които създават настроение в стаята и се трансформират във фокусна точка.


Феерия в двора

Романтична калифорнийска къща

Европейската атмосфера се прехвърля от стаите навън, когато излезете на двора. Той е обзаведен с красиви парапети и зеленина, включително засадено в огромна саксия цитрусово дръвче. Зеленината допълва тропическата атмосфера, която сякаш е изкарана от картичка на горещ гръцки остров. Тази атмосфера стои много екзотично в също толкова горещите условия на Калифорния.


Солидни материали

Романтична калифорнийска къща

Вътре в къщата и извън нея е употребена варовикова настилка и колони от пясъчник. Дизайнерката успява да възстанови голяма част от оригиналните ниши и структури в къщата, като така запази нейната автентичност.


Луксозна външност и издръжливост

Романтична калифорнийска къща

Skouras заменя турския килим върху стената в една от стаите с меки тъкани. Те допълват малката ниша за четене до прозорец и я превръщат в уютно кътче за усамотение. Нишата се намира в библиотеката на къщата, която се ползва като семейна стая от цялото домакинство.


Антре за чудо и приказ

Романтична калифорнийска къща

В иначе неутралната палитра на антрето са внесени няколко ярки разцветки, които създават фокусна точка в помещението. Тъй като къщата е на няколко нива, антрето е високо и просторно като зала.


Оптическа измама

Романтична калифорнийска къща

В екстериорната част на къщата също са употребени ярки щрихи, които са оформени от зеленина. Светлозелените и розови петна обграждат не много големия плувен басейн в двора и допълват синьо-зелените разцветки на водата. Дворът е просторен и решен основно в бяло, което подчертава горещата атмосфера на калифорнийската природа. Обзавеждането на екстериорната част е съвсем семпло и се състои от няколко шезлонга и чадъри.


Излаз на океана

Романтична калифорнийска къща

Най-хубавата част от къщата е арката, от която има излаз на Тихия океан. Обточената със зеленина арка разкрива невероятна гледка и действа магнетично на всеки, който е достигнал тази част на къщата.


Източник: coastalliving.com







Няма коментари


ключови думи
къща, архитектура, интериорен дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg