фирми продукти
представяме
работа
 
Въжени стенни рафтчета

Запълнете празната стена със система от рафтчета, която е захваната с въжета. Системата може да стои чудесно в кухнята, където ще съхранява част от вещите в стаята, а можете да я сложите във всекидневната стая или в килера.

Въжени стенни рафтчета


За изработката на въжената система от рафтчета са необходими само въже, метални закачалки и дървени дъски. Тя се обляга върху стената и е доста стабилна, така че върху нея можете да съхранявате доста вещи.


Необходими материали:

- 2 или 3 рафтчета, или дървени дъски, като показаните са с големина 20 х 60 см
- боя
- дрелка
- 4 парчета въже с дебелина 16 милиметра и дължина поне 180 сантиметра
- 4 парчета въже с дебелина 13 милиметра и дължина поне 180 сантиметра
- 2 метални куки за окачване върху стената по Ваше усмотрение
- шкурка


Инструкции:

1. Пробийте с дрелка отвори в четирите ъгъла на рафтчетата, като отворите трябва да са достатъчно големи, за да проврете през тях двете въжета. Ако желаете, нанесете боя върху всички части на рафтовете, като не забравяте страничните ръбове, тъй като те се виждат. Изчакайте боята да изсъхне добре.

2. Вземете по 1 дължина от двете въжета, тънкото и дебелото, проврете ги през металната окачалка за стената и ги изпънете добре през средата. Завържете по 1 възел от всяка страна, на 30 сантиметра от окачалката.

Въжени стенни рафтчета


3. Проврете двете въжета през двата странични отвора на едната дъска, така че възлите да застанат отгоре и да опрат в дъската. Завържете друг възел от долната страна на рафта, така че да застопорите дъската в хоризонтална позиция стабилно.

4. Отделете двете въжета едно от друго. Дебелото въже проврете през отвора на долната дъска, а двете тънки въжета вържете на възел в средата под първата дъска, на 32 сантиметра от нея. Съберете отново от двете страни двете въжета, дебело и тънко, завържете ги на възел над втората дъска и ги проврете през отворите.

Въжени стенни рафтчета


5. Завържете възел от двете въжета от другата страна на долната дъска. Повторете процедурата с другата страна на дъската, за да станат рафтчетата хоризонтални. Ако искате да сложите трета дъска, повторете процедурата с възлите, а ако не, срежете двете въжета на няколко сантиметра от възела.

Въжени стенни рафтчета


6. Окачете системата от рафтове върху стената по желан от Вас начин, така че тя да стои стабилно. Сложете върху нея вещите, които искате да съхранявате на рафтчетата.


Източник: designsponge.com







Няма коментари


ключови думи
въжени рафтчета, стенни рафтчета, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg