фирми продукти
представяме
работа
 
Цветни балончета върху стената

Ако искате да изпробвате нещо необикновено за стаята, без да харчите цял куп пари, вижте лесна идейка как да оформите цветни балончета, които можете да претворите върху стените на стаята. Техниката е с водни боички и включва само материали, които обикновено могат да се намерят във всеки дом. Тя е лесна за изпълнение и е много забавна, освен това резултатът всеки път е изненада за Вас самите. Пуснете на воля въображението си и използвайте любимите си разцветки върху стените на стаите.

Цветни балончета върху стената


Необходими материали:

- водни или темперни боички
- вода
- веро
- няколко купички
- сламки за пиене
- бяла хартия


Инструкции:

1. Смесете 2 супени лъжици темперна боя в желана разцветка с 2 супени лъжици веро в купичка. Добавете в сместа половин чашка вода, за да я разредите. Разбъркайте добре разтвора. Сложете в него сламка за пиене и започнете да духате през нея навън, така че вътре в сместа, за да се образуват балончета. Внимавайте да не погълнете част от сместа, тъй като е отровна.

Цветни балончета върху стената


2. Изрежете парче бяла хартия, по възможност по-плътна, с размерите на купичката. Потопете леко хартията върху пласта от цветни балончета, но без да я вкарвате вътре в течността. Ако сте доволни от резултата върху хартията, от образуваните шарки от цветни окръжности, оставете я някъде, докато боята изсъхне. Повторете процедурата с други разцветки или със същата краска, но като продухате през сламката по-големи балончета. Оформете върху няколко парчета хартия няколко разцветки.

Цветни балончета върху стената


3. Можете да захванете с лепило така оформените парчета хартия върху цяло парче хартия и да ги сложите в рамка. Така оформеният колаж е ефектна фокусна точка за стаята. Ако искате, можете да занесете хартиените части до фотокопирен център, където могат да увеличат различните парчета и да ги принтират върху цялостна повърхност, която можете да окачите в рамка върху стената.

Цветни балончета върху стената


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, направи си сам, декорация за стена

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg