фирми продукти
представяме
работа
 
14 практични кухненски острова - част 2

Кухненският остров, дори той да е съвсем малък, предлага множество възможности за съхранение на вещите в кухнята. Ако той е подвижен, може да се употребява като маса за сервиране или кухненски плот, а ако е голям, може да комбинира няколко функции в кухнята. Вижте няколко интересни идейки за кухненски остров с функционална външност.

14 практични кухненски острова - 2

14 практични кухненски острова - първа част


7. Рафтове за книги

14 практични кухненски острова - 2

Няма по-подходяща зона за съхранение на готварските книги от зоната, в която всъщност готвите. Дръжте книгите наблизо, за да са под ръка, когато са необходими. Съхранявайте ги в страничните части на кухненския остров, върху открити рафтчета, така че да ги виждате с един поглед и да не се налага да търсите желаната готварска книга.


8. Чекмедже за тенджерите

14 практични кухненски острова - 2

Ако имате вграден котлон в кухненския остров, можете да отделите голямо чекмедже под котлона за съхранение на тенджерите, с които готвите. Така те ще са Ви под ръка винаги, когато Ви трябват. През другото време те остават скрити от погледа вътре в кухненския остров. В чекмеджетата под котлона можете да съхранявате аксесоари за готвене и дори подправки.


9. Чекмедже за чинии

14 практични кухненски острова - 2

В дълбоките чекмеджета е трудно да се съхраняват чинии, тъй като купчините обикновено падат при всяко движение на чекмеджето. За да можете да използвате цялото пространство на нишата е добре да монтирате вътре в нея перфорирана дъска, в която сте сложили дълги дървени дюбели. Те могат да варират и да се местят по дъската, за да паснат на широчината на чиниите, които съхранявате, така че те да не се местят от купчините си.


10. Странична ниша за подправки

14 практични кухненски острова - 2

В тесни ниши върху страничната част на кухненския остров можете да държите подправки и овкусяващи съставки. Те могат да са върху открити рафтчета или зад вратички, но да са подредени така, че да се виждат добре.


11. Ниша за кухненските гъбки

14 практични кухненски острова - 2

В малката ниша встрани от кухненската мивка, ако конструкцията позволява, може да се монтира тясно чекмедже, в което да се съхраняват кухненските гъбки. Така те ще са на ръка разстояние, когато искате да вземете нова гъба за почистване. Чекмеджето е твърде тясно за други вещи, но за гъбите е напълно достатъчно. То се отваря под ъгъл и може да съхранява различни по големина гъбки.


12. Скрито кошче за рециклиране

14 практични кухненски острова - 2

Можете да скриете кошчетата за рециклиране на сметта зад вратичката на голямо чекмедже в кухненския остров. Чекмеджето може да се движи върху релси, а в него могат да се сложат 2 или повече кошчета за смет за отделните съставки.


13. Ниша за табуретки

14 практични кухненски острова - 2

За да не се бутате постоянно в кухненските табуретки, ако употребявате кухненския остров като плот за закуска и кафе, в едната му част може да се оформи малка ниша за тях. Така те могат да се приберат, когато не се употребяват по предназначение, стига височината им да е по-малка от тази на острова. В нишата можете да слагате кошчето за смет, за да не Ви се пречка, докато готвите.


14. Количка на колела

14 практични кухненски острова - 2

В едната част на кухненския остров можете да оформите ниша, в която да съхранявате малка количка на колела. Тя може да се употребява за сервиране на вечерята, като подвижен плот за рязане или като масичка за кафе. Височината й трябва да е малко по-малка от тази на кухненския остров, така че подвижната масичка да може да се вмъкне под него, когато не се използва.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
кухненски остров, идеи за кухнята, кухня

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg