фирми продукти
представяме
работа
 
Рафтче с кавички

Това интересно рафтче е лесно за направа и може да се трансформира в невероятна фокусна точка в стаята. То е изработено така, че подпорите на рафтчето да са с формата на кавички. Те могат да са в разнообразни разцветки, така че да паснат на Вашия интериор. Освен това те могат да са с желаните от Вас размери, така че да поддържат рафта, който сте избрали като големина. Всичко това зависи от бройката и тежестта на вещите, които искате да слагате върху рафтчето.

Рафтче с кавички


Необходими материали:

- 4 парчета дървесина, например от топола, с големина 2,5 х 10 х 60 см
- скоби
- лепило за дървесина
- циркуляр
- шкурка
- боя и четка
- скрити метални опори за рафт
- грунд

Рафтче с кавички


Инструкции:

1. Свалете и оразмерете схемата на опорите с форма на кавички, така че да пасва на желаните от Вас размери на кавичките. Сложете едно върху друго парчетата дървесина, за да оформите едно парче с дължина поне 60 сантиметра. Захванете ги с лепило и ги стегнете със скоби, за да изсъхне лепилото. Можете да използвате цели парчета дървесина или да захванете с лепило няколко части, за да оформите по-дебели кавички.

Рафтче с кавички


2. Срежете парчето дървесина на 4 части, като всяка е с дължина 13 сантиметра. ако сте решили да оформите кавичките – опори с други размери, предварително решете какви искате да са те, по-големи или по-малки от указаните в проекта.

3. Изрежете от хартия схемата и я използвайте, за да изрежете със същата форма 4 парчета от четирите части от дървесина. Използвайте за целта циркуляр, като следвате контурите на схемата, за да оформите еднакви кавички. Обработете ръбовете на всяка част с шкурка, за да премахнете всякакви неравности и трески. Избършете с парцал.

4. Нанесете грунд върху всички части на кавичките – опори, като можете да пропуснете само задната повърхност, която не се вижда. Не забравяйте да нанесете грунд върху страничните части, тъй като те са видими отдалеч. Изчакайте грунда да изсъхне и нанесете 2 пласта боя в желана разцветка. Изчакайте боята да изсъхне добре.

5. Изрежете от шперплат или дървесина рафта, като съобразите големината му с тази на опорите с форма на кавички. Обработете с шкурка и по желание нанесете боя. Изчакайте боята да изсъхне добре, преди да монтирате рафта.

6. Монтирайте рафта със скрити метални опори. Монтирайте по същия начин четирите кавички върху стената, точно под рафта. Така ще имате допълнителна опора за рафта и няма да се притеснявате дали ще издържи тежестта на вещите.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
рафтче, направи си сам, рафт

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg